El Morell intensifica la lluita contra els coloms amb un nou sistema de control

Han implantat la presència de falcons per tal de desplaçar els coloms als afores del municipi

El Morell ha implantat la presència de falcons per lluitar contra els coloms.
El Morell ha implantat la presència de falcons per lluitar contra els coloms. | Ajuntament del Morell
01 de març del 2024
Actualitzat a la 13:19h
L'Ajuntament del Morell intensifica les tasques de neteja per a resoldre la brutícia que generen els coloms a diferents punts del municipi. Així, les hidronetejadores estan passant amb una major regularitat, però reduint el consum d'aigua. Alhora, per resoldre el problema amb aquestes aus, s'ha introduït l'anomenat sistema de control biològic.

Aquest sistema requereix tècnics especialitzats en aus rapinyaires, en aquest cas falcons. Els coloms detecten la presència d'aquests animals i marxen cap a zones que perceben més segures. L'alcalde del municipi, Eloi Calbet, ha assenyalat que "apostem per aquest sistema perquè és fiable, sabem que els resultats duren més temps i a més és ecològic perquè no requereix cap producte i instal·lació que emeti sons o químics en l'entorn".

Per la seva banda, el regidor de Via Pública, Josep Maria Español, ha subratllat que "la neteja del municipi és una prioritat i amb el pas de les hidronetejadores i la incorporació dels falcons els resultats comencen a ser evidents".
 

Una millora en la salubritat dels espais públics

El fet de poder disminuir la presència d'aquests ocells també repercuteix en la salubritat dels espais públics, el manteniment del mobiliari urbà i, en definitiva, en la imatge del municipi, segons ha destacat la regidora de Sanitat, Maria Jesús Valldosera.

En aquest sentit, ha dit que "hem pres mesures efectives i les hem pres a temps, els cotxes, el mobiliari urbà i la imatge del Morell no podien veure's afectats per aquests coloms que, esperem, vagin desplaçant-se cap als afores de municipi definitivament".