La crueltat humana s'exposa a Tarragona a través de 122 retrats d'animals maltractats

La mostra «The Animals» —molt dura per la cruesa de les imatges— d’Estela de Castro es podrà visitar fins al 7 d’abril a Casa Canals

La mostra vol remoure la consciència humana.
La mostra vol remoure la consciència humana. | TarragonaDigital
01 de març del 2024
Actualitzat a la 13:42h
Els retrats de 122animalsmaltractatss’exposen des d’aquest divendres a CasaCanals de Tarragona per denunciar la “crueltat” de l’acció humana. La mostra ‘The Animals’ ha estat creada per la fotògrafa i activistaEstela de Castro, qui ha destacat diversos casos com els de la Vicky, una cabra que va ser violada amb un pal per un grup de menors.

L’artista ha subratllat que en aquesta exposició és igual d’important la imatge que el text. “Són retrats bonics que amaguen diversos tipus de violència i això és el que vull mostrar”, ha afirmat de Castro, qui ha reconegut que no ha estat fàcil realitzar el projecte per la duresa de les històries. L’exposició, impulsada pel Centre dArts ContemporàniesMèdol, serà visitable fins al 7 d’abril.

"Un cop més des de l’art i des de Mèdol proposem remoure la consciència social. Totes les persones som animals, animals de l’espècie humana. El treball de De Castro presenta de manera brillant diferents espècies d’animals però sobretot parla d’una, de l’espècie humana", ha explicat la consellera de Cultura i Benestar Animal de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, durant la presentació.

De Castro retrata el drama, la profunditatemocional i la resiliència d'aquests animals utilitzant la il·luminació de manera magistral. Més enllà de reivindicar el dret a una vidadigna, aquest conjunt de fotografies vol denunciar la crueltat i la manca d’humanitat dels agressors

En aquesta línia, la fotògrafa i activista ha reclamat "la necessitat que l’art no serveixi només per emmirallar-nos a través de la seva bellesa sinó que serveixi com en aquest cas per explicarhistòries de maltractament a les què l’ésserhumà sotmet a la resta del planeta".