Atrapen a Salou un dels caps d'una organització criminal dedicada a les criptomonedes

L'organització, instal·lada a Tarragona i l'Ebre, també transportava droga amb narcollanxes, entre d'altres

La granja de criptomonedes estava ubicada a Ripollet.
La granja de criptomonedes estava ubicada a Ripollet. | Mossos
03 de març del 2024
Actualitzat a les 17:08h
Una operació conjunta de Mossos d'Esquadra i GuàrdiaCivil ha permès desmantellar una 'granja' de criptomonedes a Ripollet que ha defraudat prop de 4,5 MEUR en electricitat des del 2021. El dispositiu policial es va dur a terme el 21 de febrer passat amb l'entrada a la nau de Ripollet, la intervenció de 85 ordinadors connectats de manera fraudulenta al subministramentelèctric i la detenció d'un dels principals responsables -un home de 30 anys- a Salou. De la investigació es desprèn que l'arrestat s'encarregava del manteniment dels equips informàtics i havia utilitzat un entramat d'empresespantalla per desviar els beneficis de la producció de les criptomonedes.

La primera part de la investigació va començar l'any 2022 arran d'informacions que apuntaven a l'existència d'una organitzaciócriminal establerta a Tarragona i les Terres de l'Ebre. A principis d'aquest any, es va detenir un grup d'onzepersones especialitzat en el contraban de tabac i tràfic de drogues.

A més, l'organització també feia el transport terrestre i l'avarament, la posada al mar de narcollanxes amb les que els traficants movien la droga. Durant el transcurs de la primera fase de la investigació es van realitzar dues actuacions policials amb què es van poder intervenir 250 quilos d'haixix, 22.000euros en efectiu i 50.000paquets de tabac falsificat.

La investigació els porta fins a Ripollet

A partir d'aquestes detencions, els investigadors van anar darrere la pista d'un home que subministrava droga als membres de l'organització. Al març de 2023, van detectar que l'investigat regentava una nau clandestina a Ripollet, on els consums d'electricitat eren desmesurats tenint en compte les seves dimensions. Les diverses vigilàncies i seguiments policials van concloure que dins de la instal·lació hi havia una mineria de criptomonedes i el 21 de febrer es va fer l'entrada i perquisició a la nau de Ripollet. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

L'arrestat va passar el 23 de febrer a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus com a presumpte autor dels delictes de pertinença a organitzaciócriminal i defraudació de fluid elèctric.