El Pla de Santa Maria inicia la millora i renovació de la xarxa d'abastament d'aigua en baixa

Es vol garantir un percentatge mínim del 20% de reducció de pèrdues reals d’aigua.

04 de març del 2024
Detall d'una canonada d'abastament
Detall d'una canonada d'abastament | ACN
El Pla de Santa Maria inicia la millora i renovació de la xarxa d’abastament d’aigua en baixa, per tal de garantir un percentatge mínim del 20% de reducció de pèrdues reals d’aigua.

El projecte comprèn bàsicament la substitució de canonades i escomeses domiciliàries en els carrers on s’observen més fuites i avaries, així com la sectorització del casc urbà per a un millor control del sistema d’abastament.

L’actuació haurà de garantir el percentatge mínim del 20% de reducció de pèrdues reals respecte de les existents abans de l'execució del projecte, necessari per tal de poder garantir els objectius i les fites del pla estatal.

En aquest sentit, per tal de poder mesurar aquesta reducció, el nucli ha de disposar de comptadors a la sortida del dipòsit o en tots els punts d'entrada i sortida del sector on s'actua i als punts de distribució d'aigua en baixa.

El projecte del Pla de Santa Maria ha estat beneficiari de 500.000 euros provinents del fons europeus Next Generation EU. L'import adjudicat de les obres és de 884.176,86 euros.