Els comuns insisteixen a «trobar la fórmula» per descartar el Hard Rock

Insten Aragonès a trobar la manera de de descartar el macroprojecte a Tarragona per poder negociar els pressupostos

El portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, ha insistit sobre el projecte Hard Rock.
El portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, ha insistit sobre el projecte Hard Rock. | TarragonaDigital
04 de març del 2024
Actualitzat a la 13:56h
Els comuns insten Aragonès a "trobar la fórmula" per descartar el PDU del HardRock i així poder negociar els pressupostos del 2024. El portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, ha advertit als republicans que "ja saben què han de fer" perquè els comuns no presentin una esmena a la totalitat a la llei de pressupostos. També ha respost al president de la Generalitat que si vol "deixar enrere Convergència, cal enterrar el seu projecte estrella", el macrocasino. D'altra banda, el portaveu s'ha mostrat "preocupat" per les informacions al voltant del cas Koldo i les presumptes irregularitats en la compra de mascaretes durant la pandèmia. "S'han de dirimir totes les responsabilitats, caigui qui caigui", ha dit.

En una roda de premsa per repassar l'actualitat, Mena ha interpel·lat constantment Aragonès demanant-li que "lideri els pressupostos" i que "no sigui un gestor que queda segrestat per una decisiópolítica que es va prendre el 2014 per CiU, PP i PSC", en referència al projecte del Hard Rock. Dilluns a primera hora del matí, comuns i Govern tenien una reunió per parlar dels comptes del 2024, però quan s'ha desenvolupat la compareixença, la trobada encara no havia acabat.

Mena ha insistit que aprovar o no el PDU "és una decisió exclusivament política" i ha assegurat que si el Govern es desentén d'aquest projecte, la Generalitat no haurà de pagar cap tipus d'indemnització als promotors, tal com defensen des d'ERC. "Que no ens vulguin embolicar", ha exclamat el portaveu dels comuns.

Ara bé, Mena també ha assenyalat que "si el Govern descarta el macroprojecte, no vol dir que ja hi hagi llum verda a l'aprovació dels pressupostos". Pels comuns, els comptes es queden "curts" i "denoten una clara manca d'ambició per part del Govern", ha afegit. El portaveu de Catalunya En Comú, ha situat algunes qüestions prioritàries per la seva formació com ara la recuperació de la sisena hora a l'escola, l'accés a l'atenció primària i a la salut mental o la implementació de polítiquesd'habitatge.