Viñuales apunta a la Generalitat per la degradació del barri de Campclar

L'assassinat d'aquest diumenge a plena llum del dia ha estat el detonant final i l'alcalde de Tarragona reclama més inversions de totes les conselleries, així com més policia

Viñuales ha demanat solucions efectives a la Generalitat per revertir la situació a Campclar.
Viñuales ha demanat solucions efectives a la Generalitat per revertir la situació a Campclar. | TarragonaDigital
04 de març del 2024
Actualitzat a les 16:08h
L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha reclamat a la Generalitat que faci un "plaespecial i integral" per al barri de Campclar, després del crim d'aquest diumenge al mig del carrer a plena llum del dia.

El batlle ha acusat el Govern de noinvertir al barri i ha assegurat que calen més agents dels Mossos d'Esquadra. Tot i això, ha afirmat que la solució "no és només policial" i ha afegit que el pla ha d'implicar "totes les conselleries de la Generalitat" que abordin serveissocials, educació, drogodependències i habitatge.

Respecte aquest últim punt ha estat molt contundent i ha dit que els pisos del Govern són els que estan "en pitjorestat" de tot el barri i els ha qualificat "d'indignes". "El barri de Campclar és un barri de bonespersones, humils i treballadores. No ens mereixem el que està passant. Fa massa anys que la Generalitat ha abandonat el barri", ha assegurat Viñuales.

"La Generalitat ha abandonat el barri"

Seguidament ha carregat de nou contra el Govern: "la seguretat ciutadana és una competència dels Mossos d'Esquadra, de la Generalitat, i no està fent la seva feina". I ha afegit: "la comissaria principal dels Mossos és al barri de Campclar, sembla que no ha servit de massa". Malgrat tot, ha defensat la tasca dels agents i ha focalitzat en el problema en la mancad'efectius. A la vegada, ha manifestat la bona coordinació entre Mossos i Guàrdia Urbana. Viñuales també s'ha dirigit al consellerd'Interior, Joan Ignasi Elena, al qual li ha reclamat una junta de seguretat local "immediata".

En matèria policial, l'alcalde de Tarragona ha assegurat que els delictes en aquest barri i a Sant Salvador "no han baixat" cap any, a diferència d'altres punts de la ciutat. Una afirmació que no ha pogut ser contrastada perquè ni l'Ajuntament de Tarragona ni els Mossos d'Esquadra han facilitat les dades. De tota manera ha avançat que aviat la Guàrdia Urbana posarà en marxa una unitat de policia de proximitat que farà patrullatges a peu. Una mesura que, segons ha assegurat, porten treballant des de fa temps.

El batlle també ha criticatl'estigmatització que hi ha cap a aquest barri i ha sol·licitat al Govern més inversió en treball comunitari, inserció social, lluita contra les drogodependències, educació o formació a pares i mares perquè la situació "no s'arregla només amb més policia".

Els veïns fan costat a l'ajuntament

El batlle ha fet la compareixença escortat per representants veïnals dels barris de Ponent, amb els quals ha mantingut una breu trobada prèviament. Els veïns han donat suport a Viñuales i han reclamat més atenció per part del Govern. "Tarragona està oblidada per part de la Generalitat i li costa invertir a Tarragona. S'hi ha d'implicar més perquè ens mereixem una Tarragona segura", ha manifestat Alfonso López, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT). López ha considerat que dosassassinats en sis mesos és una situació que "no pot passar" però així mateix ha indicat que és un barri pel qual "s'hi pot caminar" amb tranquil·litat.

"És cert que cada vegada hi ha més incivisme, però no passa només a Tarragona, és a tot el país i cal prendre mesures. Les lleis han quedat antiquades", ha valorat. Finalment, ha exposat que Campclar és un barri amb molta immigració però que les diferents comunitats s'esforcen per integrar-se. "El problema és l'incivisme de la joventut. Els pares no són responsables del que fan els fills. Cal una llei on tinguin responsabilitats pels actes que fan. Tenen dotze, tretze o catorze anys i no hi ha mesures contra ells. Quan creixin les mesures les patirem tots", ha pronosticat López.

Des de l'Associació de Veïns de Campclar Zona Esportiva, el seu president, Marc Colilla, també ha coincidit amb Viñuales i ha apuntat que la solució ha de ser integral. "La situació d'inseguretat es magnifica als mitjans. És evident que hi ha problemes però és una cosa per la qual la gent hagi de sortir amb por al carrer", ha opinat. En aquest sentit, ha demanat al consistori que millori la il·luminació al carrer per donar més seguretat a la ciutadania. Finalment, Colilla ha assegurat que des de l'entitat que representa mai s'han reunit amb els Mossos d'Esquadra.