Detenen «in fraganti» diversos lladres a Salou i Reus per robatoris a cases i comerços

Els arrestats acumulen desenes d'antecedents policials per diversos delictes, entre ells patrimonials

La majoria de detinguts tenien nombrosos antecedents.
La majoria de detinguts tenien nombrosos antecedents. | Mossos d'Esquadra
05 de març del 2024
Actualitzat a la 13:19h
Els Mossos d'Esquadra han detinguttreshomes in franganti a Salou i Reus per robatoris amb força. Per una banda, els agents van arrestar aquest diumenge dos individus a Salou, de 25 i 29 anys, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a interior de domicili. A més, a un d'ells, se li atribueix un delicte de receptació.

Durant la matinada d'aquest dilluns, n'han arrestat un altre, de 30 anys, per robar en un comerç. En el cas dels primers detinguts acumulen una desenad'antecedents policials per delictespatrimonials. Ambdós han passat aquest matí a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona. L'altre home, amb divuitantecedents, ho farà en les pròximes hores al jutjat de guàrdia de Reus.

Els Mossos van rebre l'avís d'activació d'una alarma d'un domicili de dues plantes aquest diumenge pels volts de les 22.45 hores. Llavors, una patrulla es va dirigir fins al carrer Barenys de Salou. En arribar al lloc, els agents van observar que la porta principal estava tancada i que algú havia trencat el bombí fent ús d'algun tipus d'eina mitjançant la tècnica del 'bec de lloro'.

Els mossos van accedir-hi a través d'una escala interior després d'arribar fins a una terrassa i seguidament van veure que els calaixos i armaris estaven remenats, i que hi havia objectes a terra. També van adonar-se que els diferents elements del sistema d'alarma, entre càmeres i detectors de moviment, havien estat manipulats.

Pocs minuts després, van localitzar dos presumptes lladresamagats entre els mòduls exteriors dels aparells de l'aire condicionat, situats a la terrassa. En l'escorcoll, els van trobar una clau anglesa i dos tornavisos que haurien utilitzat per forçar la porta. Així mateix, un d'ells duia un telèfon mòbil que constava com a sostret el 30 de juny de l'any 2020 a Reus. Per això, també se li atribueix un delicte de receptació.

Robatori amb força en un comerç

Al voltant de les 05.40 hores d'aquest dimarts, una patrulla dels Mossos s'ha dirigit fins al carrer de Bernat de Cabrera de Reus, després de rebre un avís d'activació d'alarma d'un establiment comercial. Un cop allí, els agents han comprovat que la persiana estava mig elevada i el pany de la porta principal forçat. Tot seguit, han sentit sorolls a l'interior, on han localitzat un home. Tot i que ha intentat fugir, finalment, l'han arrestat.

En l'actuació, li han trobat el tornavís que hauria utilitzat per forçar la porta. Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació i no descarten novesdetencions de persones implicades en aquest robatori, les quals haurien escapat quan ha arribat la patrulla.