Localitzen 16 gossos i dos cavalls maltractats en una finca i denuncien la propietària

Els animals van ser trobats en una finca del Perelló

Els cavalls es trobaven en un evident estat de desnutrició.
Els cavalls es trobaven en un evident estat de desnutrició. | TarragonaDigital
06 de març del 2024
Actualitzat a les 10:51h
El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil a Tarragona va rebre informació sobre una finca rústica al Perelló on hi havia un grup nombrós de gossos en mal estat, tancats en gàbies sense sortir a l'exterior durant llargues jornades.

Agents del SEPRONA, en col·laboració amb la Policia Local del Perelló, van localitzar la finca en una zonaaïllada del terme municipal, i van realitzar una inspecció al lloc, on van trobar els animals en gàbies de dimensions reduïdes en condicions higiènico-sanitàries deficients, confirmant l'existència de 16gossos de diferents races, tots en un estat de salut molt malmès.

També van localitzar a la finca doscavalls, que ja a simple vista es podia veure que estaven per sota del seu pes òptim, així com una cabra. Els 16 gossos, tot i estar tancats en gàbies, es va confirmar que disposaven d'aigua i menjar.

Identificada la propietària dels animals i després que els agents s'entrevistessin amb ella, es va optar per sol·licitar la col·laboració de l'Ajuntament, procedint a la investigaciópenal de la mateixa per un presumpte delicte de maltractament animal i a l'assistènciaveterinària dels animals.

Els gossos engabiats durant llargs períodes de temps poden patir danys psicològics greus i desenvolupar estats d'ansietat i patir desordres del comportament, com podria ser l'agressivitat, amb el perill que això pot comportar per a les persones. Els gossos van ser traslladats a una entitat protectora d'animals concertada amb l'Ajuntament, on seran tractats per un veterinari.

Els dos cavalls i la cabra han quedat a càrrec del Departament d'AccióClimàtica, Alimentació i Agenda Rural, el qual, mitjançant el seu protocol d'abandonament d'èquids, lliurarà en custòdia els animals a una organització concertada amb l'administració autonòmica.

Les diligències es van lliurar al Jutjat en funcions de Guàrdia de Tortosa, juntament amb la Fiscalia de Medi Ambient.