El grup criminal amb base a Tarragona que assaltava bars i comerços a tot l'Estat

S'han detingut sis persones, tres d'elles a Tarragona, acusades de cometre fins a 31 robatoris i també es van localitzar drogues i diners en efectiu, entre d'altres

El grup criminal tenia la base a Tarragona, però es movia per tot l'Estat.
El grup criminal tenia la base a Tarragona, però es movia per tot l'Estat. | Guàrdia Civil
06 de març del 2024
Actualitzat a les 11:27h
Agents de la GuàrdiaCivil i dels Mossos d'Esquadra han desmantellat un grupcriminal actiu especialitzat a assaltarbars i establiments públics en petits pobles de zones rurals de Castelló, Tarragona, Saragossa i Osca. Aquests individus robaven diners de les caixesenregistradores i de les màquinesrecreatives, havent-se recuperat un total de 12.000euros i 30quilos de monedes, entre altres efectes.

S'han detingutsispersones, tres de les quals ja han ingressat a presó després de passar a disposició judicial. L'operació conjunta, anomenada "Atolón-Joker", ha executat quatre escorcolls a Valls, SantCarles de la Ràpita, Borriol (Castelló) i Fuentes de Ebro (Saragossa).

Un grup amb base a Tarragona

El grup estava establert a Tarragona i operava tant a la demarcació com a altres províncies limítrofes. Els seus objectius principals eren bars i comerços on accedien forçant les entrades i trencant les màquines recreatives i les caixes registradores per endur-se la recaptació.

Estan acusats de cometre 18 robatoris a Castelló, nou a Saragossa, tres a Tarragona i un a Osca, en total 31. Tres dels membres del grup van ser detinguts a la localitat aragonesa de Fuentes de Ebro quan tornaven a casa seva després de cometre un robatori en un bar d'Alagón.

Altres duespersones van ser detingudes a Valls i la sisena a Tarragona. En el moment de la detenció, els autors portaven una motxilla plena de monedes d'un euro i abans d'entrar a la població van deixar amagades en un descampat les eines que utilitzaven per als forçaments de les màquines com ara palanques i desembossadors.

Investigació conjunta de la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra

Després de tasques conjuntes de vigilància, seguiment policial i investigació entre ambdós cossos policials, els agents van obtenir proves sobre els fets delictius comesos pel grup criminal. Els agents van realitzar quatre registres on van localitzar 12.000euros en efectiu, 30quilos de monedes de divers valor, dos vehiclesd'altagamma fets servir en els robatoris, vuit telèfons mòbils i moltes eines i peces de roba relacionades amb els robatoris.

També han trobat 400quilos de cabdells de marihuana. A més, els agents han localitzat un cau a Saragossa on amagaven les eines emprades pels robatoris. El resultat de les actuacions ha suposat la desarticulació del grupcriminal amb la detenció dels seus sisintegrants, d'entre 38 i 46 anys, per delictes de robatori amb força i tràfic de drogues.

Les diligències instruïdes juntament amb els detinguts han estat entregades al Jutjat d'Instrucció núm. 1 d'Amposta i la instrucció de la investigació ha estat coordinada i impulsada pel Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Castelló.