Envien a casa una noia atropellada a Reus pel «col·lapse» als quiròfans

La mare ha denunciat el cas a les xarxes socials: la seva filla pateix una fractura i li haurien programat l'operació pel dia 22 de març

Imatge d'arxiu de l'Hospital Sant Joan de Reus
Imatge d'arxiu de l'Hospital Sant Joan de Reus | Laia Solanellas
06 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a la 13:21h

La manca de recursos en la sanitat pública, com en els últims mesos han evidenciat diferents col·lectius al Camp de Tarragona, afecta aquesta vegada l'atenció al pacient. Una mare ha denunciat aquest dimarts 5 de març, a través del seu perfil a X, que després que la seva filla patís un atropellament que li va provocar una fractura d'húmer, el personal de l'Hospital Sant Joan de Reus la va derivar al seu domicili argumentant "un col·lapse dels quiròfans".

A més, apunta que els han informat que l'operació està programada pel dia 22 de març. "Una fractura d'os ha d'esperar tres setmanes per fer una intervenció?", denuncia la usuària, interpel·lant directament al Govern de la Generalitat sobre la mala gestió.

"Sempre he defensat i defensaré els professionals sanitaris, però això és una qüestió de manca de metges i infermeres", valora la mare de la pacient, qui expressa la seva "indignació i ràbia" i la seva voluntat d'interposar una denúncia.

A Tarragona, quiròfans programats

Després de la 'situació' amb què es van trobar a Reus, a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona tampoc van poder operar la noia perquè "tenen tots els quiròfans programats". Amb tot, reivindica la tasca del 112 i el personal sanitari i d'ambulàncies que els han atès en el procés.

Recalca, també, que "una fractura impossibilita la vida quotidiana d'una persona" davant del temps d'espera -de gairebé tres setmanes- que en principi estarien obligades a respectar, dins la sanitat pública i les llistes d'espera

Des del perfil de l'Hospital reusenc, van respondre a la mare aconsellant-li que s'adrecés a la Unitat d'Atenció al Ciutadà via correu electrònic. Nombrosos usuaris de la xarxa han compartit experiències similars, crítiques vers el departament de Salut i animat les afectades a denunciar.

Arxivat a