Riudoms arriba a la Xina de la mà de Gaudí amb una exposició que recorre els seus orígens

«Els sons de Gaudí a Riudoms» explora la inspiració del geni arquitecte a la ciutat de Shenzhen

L'exposició vol mostrar la influència de Riudoms en la inspiració de Gaudí.
L'exposició vol mostrar la influència de Riudoms en la inspiració de Gaudí. | Ajuntament de Riudoms
06 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:57h

La ciutat de Shenzhen, a la Xina, és l'escenari d'una exposició única que explora la relació entre l'arquitecte reusenc Antoni Gaudí i les seves arrels a Riudoms. Titulada 'Els sons de Gaudí a Riudoms', la mostra s'ha inaugurat fa uns dies i està situada a la planta49 de l'Sky Museum, un dels museus destacats de la metròpoli xinesa.

Amb una població de 17 milions, Shenzhen és una de les ciutats més importants de la Xina i el centre tecnològic del país. La iniciativa de l'exposició prové d'un promotorxinès amb el suport de l'Ajuntament de Riudoms i les autoritats xineses. El projecte s'ha gestat durant mesos i estarà obert fins al mes de maig. L'alcalde de Riudoms, Ricard Gili, ha remarcat que aquesta exposició és fruit de les aliancesculturals que s'han establert i que podria obrir noves oportunitats per al municipi.

Els orígens de Gaudí i Riudoms a la Xina

L'exposició destaca els orígens de Gaudí amb un enfocament especial en Riudoms i el seu entornnatural. Presenta una diversitat de materials, incloent-hi fotografies del poble i dels llocs que van inspirar l'arquitecte, maquetes d'elements naturals i escultures de gran format de l'artista Josep Cerdà, que inclouen sons característics de Riudoms.

Amb una àrea d'uns 2.000metres quadrats, l'exposició no només ofereix una visió detallada de l'entorn que va influir Gaudí, sinó també activitatsdidàctiques per a nens xinesos i elements educatius com les típiques cadenes que Gaudí utilitzava per calcular les estructures dels seus edificis.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Riudoms està explorant altres formes de col·laboració amb la Xina, incloent-hi la promoció de productes locals com l'olid'oliva de la Cooperativa Agrícola de Riudoms, amb la previsió d'exportar-ne un primer lot cap a la Xina en un futur pròxim.

Arxivat a