Un periodista ucraïnès instal·lat a Tarragona diu que l'han intentat assassinar a prop de casa

Els suposats fets han tingut lloc aquest dimecres al matí

Imatge d'arxiu del periodista ucraïnès Anatoli Sharí.
Imatge d'arxiu del periodista ucraïnès Anatoli Sharí. | Wikipedia
06 de març del 2024
Actualitzat a les 15:39h
La dona del periodista ucraïnès Anatoli Sharí, crític amb el govern Zelenski, ha denunciat que un home armat amb una metralleta els ha intentat matar quan tornaven a casa amb el seu vehicle. Segons ha explicat a l'ACN, els fets han tingut lloc a les 09.20 hores d'aquest dimecres 6 de març molt a prop del domicili del matrimoni, a Roda de Berà.

En aquest sentit, la dona del periodista ha relatat que anava conduint el cotxe quan ha vist el sospitós armat i ha decidit fer marxa enrere i fugir a tota velocitat. Ha indicat que s'han desplaçat fins la comissaria dels Mossos del Vendrell per alertar-los i que aquest dimecres a la tarda aniran a Tarragona per interposar una denúncia.

Fonts consultades de la policia catalana han apuntat que, per ara, no els consta cap denúncia ni atac.
 

Afirma que l'home sostenia una arma de grans dimensions

La dona ha explicat que el presumpte agressor duia una dessuadora de color gris amb caputxa i una tela que li cobria part de la cara. Tot i això, ha afirmat que han pogut veure que també portava ulleres. També ha assenyalat que l'home sostenia una arma de grans dimensions, "com una metralleta", que ha alçat quan ha vist arribar el vehicle del matrimoni. Així mateix, ha relatat que disposava d'una mena de silenciador.

"Quan l'he vist he fet marxa enrere i he donat gas per sortir d'allà", ha comentat la dona. En aquest sentit, ha afegit que ha circulat pel carrer on es troba el seu domicili a gran velocitat fins arribar a la carretera i fugir: "No sabia si ens seguiria".

La parella ha decidit anar a la comissaria dels Mossos del Vendrell, la més propera al lloc dels fets, per alertar la policia. "Pel camí hem trucat al 112”, ha comentat la muller de Sharí.
 

"Hi ha grups criminals que reben diners a canvi de vigilar-nos"

També ha explicat que fa pocs dies ja van desplaçar-se fins aquesta comissaria per posar en coneixement de la policia una sèrie d'informacions que havien rebut per part de fonts personals. "Els vam explicar que hi havia grups criminals que estaven rebent diners a canvi de vigilar-nos", ha afirmat.

En aquest sentit, ha remarcat que els fets d'aquest dimecres són el resultat d'aquestes vigilàncies, perquè ha assegurat que el seu marit no surt de casa cada dia. "Ells sabien que anàvem tots dos al cotxe, ens esperaven", ha valorat.

A més ha recordat que aquest no és el primer episodi d'aquestes característiques que pateixen. El passat mes de novembre, uns desconeguts van llançar artefactes explosius contra l'habitatge que la família té a Roda de Berà.

Per tot plegat, ha demanat col·laboració policial. "No se què podem fer per aturar-los, sembla que no tenen por de res", ha assenyalat.