Valls organitzarà una cantata per lluitar contra el canvi climàtic

Serà representat per més de 300 alumnes al Centre Cultural Municipal

Imatge de la roda de premsa
Imatge de la roda de premsa | Cedida
07 de març del 2024
Actualitzat a les 9:17h
Valls comptarà, per segon any consecutiu, amb l’espectacle musical «La veu de la Terra» que impulsa el Camp d’Aprenentatge Pau Casals del departament d’Educació de la Generalitat i que es representarà a diferents ciutats de Catalunya amb la participació d’alumnes de primària de diferents centres educatius

Aquest espectacle musical té com a objectiu conscienciar sobre la crisi climàtica que ens afecta, i serà representat per més de 300 alumnes al Centre Cultural Municipal de Valls. En concret, s’ha programat un primer concert el 7 d’abril a les 12 hores, amb la participació de l’alumnat de les escoles de Valls La Candela, Eugeni d’Ors i Vedruna, Les Eres de Creixell i Arquitecte Jujol dels Pallaresos. El segon concert, el mateix dia a les 18 hores, hi prendran part Els Baltis i l’Enxaneta de Valls, i tres centres educatius de Torredembarra, concretament, les escoles L’Antina i Molí de Vent, i l’Institut Torredembarra.

El muntatge està preparat pel grup musical Petit Taller de Cançons i la companyia teatral Fes-t’ho com Vulguis, en una gira que amb diferents concerts recorrerà altres municipis de Catalunya. El Camp d’Aprenentatge Pau Casals s’ha encarregat de formar el professorat i d’organitzar la gira. 

A «La Veu de la Terra», el mateix planeta, com a personatge principal, aixeca la seva veu per denunciar els múltiples atacs que està rebent des de fa ja massa temps, acostant-nos a la infinitat de bones sensacions i de sentiments positius que ens desperten els seus paisatges. 

La cantata «La Veu de la Terra» va acompanyada de més de 44 activitats educatives, amb les seves programacions curriculars, destinades a ser treballades a les escoles i els instituts per tal de facilitar la tasca del professorat, bé sigui l’especialista de música o bé la resta de l’equip docent que vulgui participar en aquest projecte transversal. Al material didàctic que presenten s’hi poden trobar videoclips, partitures de les cançons, les seves bases instrumentals, guies pedagògiques, etc., i també s’hi ofereixen les programacions de cada activitat, les pautes d’observació del docent i les graelles d’autoavaluació de l’alumnat.