El carrer de la Cort de Valls s'apaga: tanca una mítica pastisseria de la ciutat

Es tracta de la pastisseria Santacana, que va obrir portes a meitats del segle XX

Imatge de l'aparador de la Pastisseria Santacana de Valls
Imatge de l'aparador de la Pastisseria Santacana de Valls | Cedida
07 de març del 2024
Actualitzat a les 10:18h
Males notícies per al comerç local de Valls. La mítica pastisseria Santacana, situada al carrer de la Cort, cantonada amb el carrer Peixateria, ha anunciat a la seva clientela que aquest any abaixa la persiana.

Concretament, l'establiment tancarà les seves portes el proper 1 d'abril, Dilluns de Pasqua. El motiu del tancament és la jubilació dels seus propietaris.

Al llarg dels anys, la pastisseria ha esdevingut un punt de referència a tota la ciutat i també a la comarca, per la seva qualitat i varietat en els productes artesanals. La botiga i l'obrador va obrir portes de la mà de Josepa Parés i Facundo Santacana a cavall de les dècades del 1950-1960, ocupant la cantonada d’un comerç de queviures al cèntric carrer de la Cort.

Al saber-se la notícia, desenes de veïns i clients de l'establiment han volgut fer arribar, als propietaris, nombroses mostres d'agraïment pels anys en actiu, i també sentiments de tristesa, pel tancament de la pastisseria.

La pastisseria Santacana no és l'única botiga que abaixa la persiana al carrer de la Cort. En els últims mesos, una botiga de podologia, una de llenceria i un establiment de telefonia mòbil també han tancat. En aquest sentit, cada vegada hi ha més locals buits i sense activitats en aquest carrer, cosa que contrasta amb l'activitat que tenia anys enrere, quan era la principal artèria comercial de la ciutat.