La Setmana Santa de l'Espluga de Francolí, amb canvis i sense la guàrdia dels Armats

També s'agrupen les celebracions de tota la Unitat Pastoral a l'Espluga

Imatge del viacrucis a l'Espluga
Imatge del viacrucis a l'Espluga | Cedida
07 de març del 2024
L'Espluga de Francolí ha presentat, aquesta setmana, les novetats i els canvis de la Setmana Santa de 2024. S'agrupen totes les celebracions dels pobles de la Unitat Pastoral en un sol programa d'actes. En aquest sentit, les comunitats cristianes de l’Espluga, Vimbodí, Blancafort, Vallclara, Vilanova de Prades i Senan viuran la celebració de Vetlla Pasqual unitària a l'Espluga amb la benedicció dels ciris pasquals de totes les parròquies.

La celebració del Sant Sopar de Dijous Sant també serà a l’Espluga i Vimbodí i a Vilanova de Prades. Divendres Sant, a l’Espluga i a Vimbodí se celebraran els viacrucis, l’acte litúrgic de la Passió i les processons del sant Enterrament.

A l'Espluga es farà el tradicional viacrucis al Calvari, amb el misteri del Natzarè i els Armats de l’Espluga. Després, al pòrtic de l’església nova, es podran veure els passos de la processó i comprar ciris.

Un dels canvis d'enguany és que els Armats no faran les guàrdies al Sant Crist, per la manca de relleu generacional. A la nit, aniran a recollir al bandera de la Sang per iniciar la processó del Sant Enterrament amb la participació dels sis misteris, l’agrupació d’infants i les autoritats, amb la Cobla Pitança de l’Arboç.

Pel que fa al Diumenge de Pasqua, hi haurà celebració a totes les parròquies de la Unitat Pastoral (excepte Senan), durant el matí. L’endemà, Dilluns de Pasqua, obriran portes les ermites de la Santíssima Trinitat i de la Mare de Déu dels Torrents, per anar-hi a menjar la Mona.