Junts i ERC pacten un acord per governar a l'Ajuntament d'Almoster

El nou consistori ha pres forma després que l'anterior govern perdés la majoria absoluta amb l'expulsió del fins llavors primer tinent d'alcalde

Josep Llonch i Josep Canals han escenificat el pacte de govern a Almoster.
Josep Llonch i Josep Canals han escenificat el pacte de govern a Almoster. | TarragonaDigital
07 de març del 2024
Actualitzat a les 11:51h
Junts (CM) i ERC-AM han arribat a un acord per governar conjuntament a l'Ajuntamentd'Almoster. Aquest pacte s'ha format després que l'actual govern, format per ERC i AECP-C (En Comú Podem), perdés la majoria absoluta a causa de l'expulsió, el desembre passat, del fins llavors primertinentd'alcalde, Miquel Àngel Masip, d'AECP-C (En Comú Podem).

L'acord previ entre ERC i AECP-C (En Comú Podem) va relegar Junts a l'oposició, tot i ser la força més votada i tenir un regidor més al consistori: Junts (4 regidors), ERC (3 regidors), AECP-C (En Comú Podem, 2 regidors).

En aquest sentit, Junts va iniciar converses per arribar a una entensa amb ERC per establir un govern "fort i estable" a Almoster, segons asseguren en un comunicat, en un moment "crucial per afrontar grans reptes de futur i importants actuacions al poble", afirmen.

Segons l'acord, l'alcaldia continuarà en mans de l'actual alcalde, Josep Llonch, d'ERC, fins al desembre de 2025. Després d'aquesta data, Josep Canals, de Junts, assumirà la primera tinençad'alcaldia, i Oriol Calabuig, d'ERC, la segona. Fins al final del mandat, Josep Canals serà l'alcalde, amb Josep Llonch com a primertinent d'alcaldia i Sergi Tost, de Junts, com a segon tinent d'alcaldia.

Pel que fa a les àrees de govern, Junts es farà càrrec de competències com Ensenyament, Promoció Econòmica, Serveis Generals, Transparència i Participació Ciutadana, Igualtat i Feminisme, Sostenibilitat i Esports. Mentre que ERC gestionarà Urbanisme, ViaPública, MediAmbient, Joventut, Sanitat, Cultura i Serveis a les Persones. Les àrees d'Hisenda i Comunicació estaran sota la responsabilitat del grup que ocupi l'alcaldia. Aquests canvis entraran en vigor en el ple municipal del 27 de març.