La confraria Jesús de l'Amargura és la imatge protagonista de la Processó del Prendiment a Reus

«Amb dolor», obra de Cesc Escoda, és la fotografia guanyadora del concurs i acompanyarà les publicacions sobre el solemne acte de Dimecres Sant

La solemne processó del Prendiment té lloc a Reus cada Dimecres Sant
La solemne processó del Prendiment té lloc a Reus cada Dimecres Sant | Sandra Pérez
07 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a la 13:21h

Les confraries reusenques de Sant Pere Apòstol, dels Sants Just i Pastor i Jesús de l'Amargura, coorganitzadores de la Solemne Processó del Prendiment, han presentat aquest dijous 7 de març la imatge d'enguany. Amb una fotografia de Cesc Escoda, autor també de la instantània del cartell general de la Setmana Santa 2024, la protagonista serà la tercera de les confraries.

Sota el títol "Amb dolor", la fotografia "dona protagonisme a la figura de Jesús quan troba la seva mare i pertant al pas de la confraria Jesús de l'Amargura, que enguany celebra el 75è aniversari de la seva fundació", ha explicat Meritxell Escoda, secretaria de la Solemne Processó del Prendiment.

Escoda, com a guanyador del primer premi del concurs fotogràfic, ha descrit que "les confraries tenen com a trets diferencials els seus orígens, la vestimenta i els seus passos". En el cas de Jesús de l'Amargura, que representa la trobada entre mare i fill, l'aspecte característic és "la mostra de dolor que fa Jesús i Maria que li ofereix un mocador".

D'aquesta manera, ha continuat, "es destaquen i posa èmfasi en els petits detalls, perquè tothom es fixa en les grans figures que van passant", però aquests gestos també cal reivindicar-los. El certamen es tornarà a convocar l'any 2025 i el protagonista serà la confraria dels Sants Just i Pastor, que celebra doble efemèride enguany i l'any vinent (el 75è aniversari del pas i de la benedicció del conjunt escultòric, respectivament).

La imatge protagonista del cartell és de la confraria Jesús de l'Amargura Foto: Sandra Pérez

Horaris i novetats en el recorregut

La Solemne Processó del Prendiment se celebra cada Dimecres Sant a Reus, enguany serà el pròxim 27 de març. A partir de les 19 hores, a la plaça de Sant Pere, estaran exposats els tres passos processionals de La Negació de Pere, l'Ecce Homo i Jesús troba la seva Mare.

Deu minuts abans de l'inici de la comitiva, com a novetat d'aquest 2024, es recuperarà la Lectura de la Sentència de Pilat a la porta Principal de la Prioral de Sant Pere, a càrrec de la Confraria dels Sants Just i Pastor. La processó començarà a partir de les 20.30 hores i comptarà amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.

Un cop arribin tots els passos a la plaça del Mercadal, des del balcó de la Casa Navàs, tindrà lloc el tradicional cant de “saetes”. Enguany, també, es recupera l'itinerari històric pel raval de Santa Anna, ja totalment remodelat. Així, el recorregut serà: sortida des de la plaça de Sant Pere, plaça del Fossar Vell, ravals de Robuster i de Sant Pere, plaça de la Sang, raval del Pallol, plaça Catalunya, raval de Santa Anna, carrer Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere, de nou. En acabar, una pregària a l'interior de la Prioral clourà la Solemne Processó.

A l'acte de presentació del cartell del Prendiment també han assistit Xavier Simó, president de la confraria Jesús de l'Amargura; Marià Gil, president de la confraria dels Sants Just i Pastor; i Jaume Piñol, en representació de la confraria de Sant Pere Apòstol i com a president de l'Agrupació d'Associacions de la Setmana Santa de Reus.