Alcover presenta la programació de la Setmana Santa 2024

El ball de la Mort es va recuperar l'any passat

Imatge del viacrucis de Divendres Sant
Imatge del viacrucis de Divendres Sant | Cedida
08 de març del 2024
Alcover iniciarà els actes de la Setmana Santa 2024 el Diumenge de Rams, 24 de març, a les 11.00 h amb la tradicional benedicció de palmes i palmons, a l'església Vella i seguidament a les 11.45 h amb la Missa de Diumenge de Rams a l’església Nova.

Dijous Sant, 28 de març, després de l'Ofici del Sopar del Senyor (19.30 h) destaca la baixada dels misteris amb els armats, des de l’església Nova fins l’església Vella. Tot seguit, es farà la representació del Ball de la Mort. Durant tota la nit i l’endemà, hi haurà l’exposició de misteris a l’església Vella.

Divendres Sant, 29 de març, els Armats despertaran el poble amb les matinades. A les 08.00 h es farà el viacrucis al calvari i, a continuació, es farà la baixada de la Pietat, amb els Armats i la Banda de Cornetes i Tambors Verge del Remei, des de la Garriga fins l’església Vella. A la tarda, es farà la pujada dels misteris amb els Armats, des de l’església Vella fins l’església Nova.

A les 18.00 h, els Armats actuaran a la plaça Nova i a les 22.00 h, es farà la Processó de Sant Enterrament, pels principals carrers i places del nucli antic, amb la participació de les Confraries de la Sang i la Pietat, els Armats, el Ball de la Mort, la Coral d’Adults i la Banda de cornetes i tambors Verge del Remei.

Diumenge de Pasqua, 31 de març, les caramelles seran les protagonistes a partir de les 18.00 h.

El programa de la Setmana Santa d'Alcover està organitzat per l’Ajuntament d’Alcover, la Parròquia de l’Assumpció i la Confraria de la Sang i de la Pietat i l’Associació Picatxa. Els actes compten amb la col·laboració de la Banda de Cornetes i Tambors Verge del Remei i el Cercle d'Amics.