La música reusenca triomfa en la primera gala dels Premis Enderrock-440

Els reconeixements a la indústria musical han premiat els Festivals Accents i Reggus, el compositor Joan Magrané i l'obra del Quartet Gerhard

La representació reusenca i del Camp de Tarragona va ser nombrosa en la gala dels Enderrock 2024
La representació reusenca i del Camp de Tarragona va ser nombrosa en la gala dels Enderrock 2024 | Cedida
08 de març del 2024
Actualitzat a les 15:25h
El Grup Enderrock va celebrar aquest dijous 7 de març l'acte de lliurament dels Reconeixements a la Indústria Musical, que la revista atorga anualment, en el marc de la primera gala dels Premis Enderrock-440. Entre la dotzena de guardons, ha triomfat especialment la cultura reusenca: els Festivals Accents i Reggus, el compositor Joan Magrané i l'últim disc del Quartet Gerhard.

La 10a edició del Festival Accents, que continua omplint amb èxit els dies 9 i 10 de març amb Antònia Font al Teatre Fortuny, ha rebut un dels reconeixements per la seva trajectòria al Camp de Tarragona. Duent música pop, rock i folk dels Països Catalans, l'associació Empenta Cultural ha anat expandint el format i creant connexions entre el públic i ajuntaments participants.

El Reggus és un històric festival de reggae, ska i altres herbes nascut a Reus i que ha celebrat la 30a edició, organitzada pel segell Coopula. Pioner a Europa, va començar vinculat a les festes majors de la Misericòrdia i de Sant Pere, però actualment genera activitat durant tot l’any i ja s’ha consolidat com a gran referent del gènere.

Els premis Enderrock van atorgar dotze reconeixements a la indústria musical de Catalunya Foto: Cedida

Cabuda per a tots els estils

La revista Enderrock també ha celebrat la tasca del compositor reusenc Joan Magrané, qui reivindica la importància de la música clàssica com una forma de 'lluitar' contra el sistema de la indústria actual. Amb una carrera consolidada en l'àmbit internacional, reivindica l'ofici de la composició i defensa l'accessibilitat de la cultura a tots els nivells.

Els músics Lluís Castán (violí), la Judit Bardolet (violí), el Miquel Jordà (viola) i el Jesús Miralles (violoncel), tres d'ells del Camp de Tarragona, formen el Quartet Gerhard. L'agrupació ha rebut el reconeixement a Millor Disc de música clàssica a l'Enderrock-440 de la crítica, pel seu cinquè àlbum "Ad Astra". La seva trajectòria és una de les més destacades al territori, amb una projecció que engloba diferents països i guardons.

A més, van ser finalistes del certamen el violinista cambrilenc Apel·les Carod i el violoncel·lista reusenc Roger Morelló Ros.