Tot a punt a la Bisbal del Penedès per a la celebració dels Tres Tombs

L'esdeveniment tindrà lloc aquest diumenge 10 de març amb un nou recorregut a causa de les obres al barri de la Riba

Els Tres Tombs de la Bisbal del Penedès presenten canvis en el recorregut d'enguany.
Els Tres Tombs de la Bisbal del Penedès presenten canvis en el recorregut d'enguany. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès
08 de març del 2024
Actualitzat a les 16:38h
La Bisbal del Penedès tornarà a omplir-se de carros, cavalls i genets aquest diumenge 10 de març amb motiu de la celebració dels Tres Tombs. La cita començarà a les 8.30 hores amb un esmorzar popular —al preu de 8 euros— a l'Era de Batre, organitzat des del Ball de Diables de la Bisbal del Penedès. També hi haurà venda de tortells a càrrec de l'Associació de Dones La Roca Foradada.

A partir de les 11.15 hores, des de la mateixa Era de Batre, començaran els Tres Tombs. Enguany, la gran novetat de la celebració serà un recorregut diferent de l'habitual, tenint en compte que al barri de la Riba s'hi estan fent obres i, per tant, no s'hi podrà accedir.

Cal recordar que la festivat dels Tres Tombs es va celebrar per primera vegada a la Bisbal del Penedès l'any 1992. El 2009 la festa va ser suspesa, sent recuperada l'any 2017 per la Regidoria de Cultura.
 

"La nostra és una de les festes d'aquesta categoria amb més renom de la comarca"

L'alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que "la nostra és una de les festes d'aquesta categoria amb més renom de la comarca, una celebració que està dedicada al record de la tradició pagesa i dels traginers que fins fa poques dècades era l'ocupació majoritària del municipi".

Tenint en compte que, actualment, la celebració dels Tres Tombs requereix unes necessitats i coneixements molt específics, l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès contracta la Coordinadora Tres Tombs Província Tarragona perquè garanteixi la implementació del protocol de benestar i qualitat i faci el control dels participants.