Atrapen a Roda de Berà dos lladres buscats per assaltar avis amb els mètodes «Teletubbie» i «de la sembra»

Els lladres, un home i una dona, havien assaltat persones grans de diversos municipis catalans, entre ells a Reus

Imatge d'un dels lladres detinguts a Roda de Berà.
Imatge d'un dels lladres detinguts a Roda de Berà. | Ajuntament de Roda de Berà
11 de març del 2024
Actualitzat a la 13:13h
La Policia Local de Roda de Berà va aconseguir detenir el passat divendres, 8 de març, dos lladres buscats per assaltarpersonesgrans de tot Catalunya. Els fets van tenir lloc durant un controlpolicial rutinari que la policia local estava realitzant al carrer, emmarcat dins del pla estratègic de prevenció municipal.

Quan els agents van identificar els dos individus —un home de 36 anys i una dona de 34 anys— van comprovar que es tractava de dues persones que es trobaven en cerca i captura per diverses investigacions obertes pels Mossos d'Esquadra.

Un cop van tenir la confirmació que es tractava de dos lladresbuscats, van procedir a la seva detenció. Els dos delinqüents estan acusats de delictes de robatoris en diferents punts de Catalunya, com per exemple a Reus, Figueres o Sant Fruitós.

Les seves víctimes eren habitualment personesgrans i empraven els mètodes coneguts com a "Teletubbie", el qual consisteix a abraçar la víctima mentre li sostreuen objectes personals i de valor, i també el mètode de "la sembra", en el qual roben les víctimes mitjançant una estrebada.

Des de l'Ajuntament de Roda de Berà apunten que "la col·laboració entre els diferents cossos policials, el traspàs d'informació i el suport tecnològic del qual disposa la policia rodenca" han estat claus per poder efectuar les detencions.