El Morell instal·larà plaques fotovoltaiques en dos edificis municipals

La inversió de l'Ajuntament serà de més de 180.000 euros

Un dels edificis en què s'instal·laran plaques fotovoltaiques és la Llar d'Infants.
Un dels edificis en què s'instal·laran plaques fotovoltaiques és la Llar d'Infants. | Ajuntament del Morell
11 de març del 2024
Actualitzat a les 14:56h
La darrera Junta de Govern Local de l'Ajuntament del Morell va aprovar dos projectes que tenen l'objectiu de dotar i de continuar apostant per a l'energia sostenible als edificis municipals. En concret, es va donar llum verda a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la Llar d'Infants i a la coberta del Centre de Dia.

Aquesta decisió representa un pas més cap a l'aprofitament de les cobertes dels edificis públics per a la incorporació de les energies renovables i sostenibles, en línia amb la transformació energètica prevista dins del pla de mandat municipal.

En aquest sentit, en nous projectes, com el de la nova residència, ja es contempla, també, aprofitar la coberta per a la instal·lació de plaques.
 

Una inversió superior als 180.000 euros

L'alcalde del Morell, Eloi Calbet, ha assenyalat que "poder posar plaques fotovoltaiques als edificis municipals no només és una acció de responsabilitat ambiental, sinó també un pas essencial cap a un present i futur més sostenible i autònom en l'àmbit energètic del municipi". L'execució dels dos projectes es farà durant tot el mandat: la inversió al Centre de Dia serà de 90.817,22 euros, mentre que a Llar d'Infants serà de 91.200,39 euros.

La regidora de Medi Ambient i Transició Energètica, Erika Moreno, ha subratllat que "aquest projecte no només se centra en els edificis que tinguin plaques, sinó que també treballem perquè això ens permeti crear una comunitat energètica interna per a poder compartir l'energia produïda amb altres edificis públics municipals". 

Amb aquests dos projectes, l'Ajuntament del Morell reafirma la seva aposta decidida per l'energia sostenible. En aquest sentit, des del consistori morellenc s'ha destacat que els costos actuals d'electricitats es veurien reduïts a favor d'aquest autoabastiment.