Article

L'arribada de la Lotte a Mont-roig fa un pas més: s'aproven els canvis urbanístics i la venda dels terrenys

Una cinquantena de manifestants han protestat al consistori i, malgrat la suspensió temporal del ple, la votació favorable fa prosperar el projecte

La policia ha intervingut en la sessió plenària davant la presència de mig centenar de manifestants
La policia ha intervingut en la sessió plenària davant la presència de mig centenar de manifestants | ACN / Eloi Tost
11 de març del 2024
Actualitzat a les 16:22h
El ple de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat inicialment aquest dilluns 11 de març els canvis urbanístics i el plec de condicions per a la compravenda dels terrenys del polígon Els Comellarets, que hauran de permetre l'arribada al municipi de l'empresa sud-coreana Lotte Energy Materials, d'acord amb les seves necessitats.

La sessió ha estat tensa i una cinquantena de veïns han protestat tant a les portes de la Casa de Cultura -on s'ha desenvolupat la sessió- com a l'interior de la sala. La policia ha hagut d'intervenir i el ple s'ha suspès temporalment davant les reivindicacions de col·lectius com Salvem Mont-roig del Camp, Aturem Hard Rock, la pagesia o representants de la CNT.

Els dos punts han prosperat amb el vot favorable de PSC, Impulso Miami Mont-roig, ERC i VOX, i tan sols Junts s'ha posicionat en contra. L'alcalde Fran Morancho ha afirmat que en els pròxims dos anys la localitat ingressarà uns 15 MEUR per la presència de Lotte.

Diferents col·lectius contraris a la Lotte s'han manifestat dins i fora de la Casa de Cultura Foto: ACN / Eloi Tost