Troben els autors d'haver introduït al mercat il·legal 37 tones d'olives i garrofes

Els arrestats estan acusats dels delictes de receptació, furt, falsedat documental i pertinença a grup criminal

Els detinguts van vendre a les Terres de l'Ebre garrofes i olives robades.
Els detinguts van vendre a les Terres de l'Ebre garrofes i olives robades. | Guàrdia Civil
13 de març del 2024
Actualitzat a la 13:43h
La Guàrdia Civil de Vinaròs va detenir els dies 4 i 8 de març a quatre persones com a presumptes autors dels delictes de receptació, furt, falsedat documental i pertinença a grup criminal. Segons ha explicat la Benemèrita, els arrestats haurien introduït al mercat més de 37 tones d'olives i garrofes a la zona del Baix Ebre i el Baix Maestrat.

Els agents de la Guàrdia Civil van iniciar una investigació el mes de novembre de 2023, després d'identificar diversos dels autors portant garrofes a granel en un turisme, sense documentació que acredités la procedència del producte ni la seva traçabilitat. Seguint el rastre de les garrofes, es van localitzar dos punts de venda a la província de Tarragona.

Posteriorment, després de la intensificació de vigilàncies en les zones sensibles a la comissió de major nombre de robatoris, l'Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Vinaròs va situar el vehicle utilitzat per aquest grup criminal, en un furt de 900 quilos d'olives a la localitat de Canet lo Roig el mes de febrer.
 

Diversos indicis de delicte durant la investigació

Així es van fer perquisicions policials, es van comprovar els documents aportats per aquestes persones per a justificar el gènere sostret i introduir-lo al mercat. També es van inspeccionar vendes a la zona del Baix Maestrat i al Baix Ebre, trobant indicis de delicte.

En aquest sentit, la Guàrdia Civil va detenir quatre persones com a presumptes autors dels delictes de falsificació de documents per a la venda, furt, receptació i pertinença a grup criminal.