La nova comissaria dels Mossos a Torredembarra es posarà en marxa l'abril

La comissaria arrencarà amb una cinquantena d'agents i donarà servei a nou municipis del Baix Gaià

La Junta Local de Seguretat també ha detallat les dades delictives a Torredembarra.
La Junta Local de Seguretat també ha detallat les dades delictives a Torredembarra. | Ajuntament de Torredembarra
13 de març del 2024
Actualitzat a les 14:04h
Torredembarra ha celebrat aquest matí la seva Junta Local de Seguretat anual amb la mirada posada en la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra que ja té data d'obertura: el pròxim 5 d'abril. L'esperada comissaria a Torredembarra es posarà en marxa amb una cinquantenad'agents, segons ha assegurat el consistori en un comunicat.

Aquesta comissaria de districte donarà servei a noumunicipis del Baix Gaià i permetrà alleujar la càrrega de tasques de seguretatciutadana de la Policia Local, les quals no són estrictament seves. Actualment, el 76% de les intervencionspolicials a Torredembarra les assumeix la Policia Local, mentre que només el 24% són a càrrec dels Mossos d'Esquadra. Es preveu un augment progressiu del nombre d'agents d'aquesta comissaria, com ha informat l'inspector cap de l'Àrea Bàsica Policial del Tarragonès dels Mossos d'Esquadra, Ramon Franquès.

D'altra banda, l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha destacat que durant la Junta s'ha fet balanç del darrer any en matèria de seguretat, posant èmfasi en la bona coordinació entre els diferents cossos policials. Tant l'alcalde com la regidora de Seguretat Ciutadana, M. Carmen Martín, han expressat el seu agraïment als membres de la Policia Local per la seva dedicació.

Els delictes i incidències que més augmenten a Torredembarra

Pel que fa a les estadístiquesdelictives, s'ha registrat un augment aproximadament del 6%, principalment a causa de delictes que tenen lloc a internet, com ara estafes bancàries, així com petits danys i furts. En canvi, els robatoris amb força en domicilis, vehicles o establiments, així com els robatoris a la via pública, han disminuït.

D'altra banda, les dadesrellevants de la Policia Local durant el 2023 mostren diversos increments en diverses àrees, com per exemple l'augment del 12% dels requeriments gestionats per la policia, un total de 16.413, o les intervencions en accidents de trànsit, les quals han pujat un 47%.

Altres dades interessants que s'han revelat durant la junta fan referència al nombre de detencions efectuades durant el 2023 a Torredembarra, un total de 48 que suposa un increment del 7%. La Unitat de Mediació també ha incrementat les actuacions (152) i els informes confeccionats (94) en un 73 % i un 80 % respectivament. Les multes imposades pels agents han augmentat, passant de 2.997 a 4.178, mentre que les multes per estacionament en zona blava han passat de 981 a 1.541.