Reus tornarà a ser l'epicentre del motociclisme en la sisena edició de la Ruta EutichesBook

Més de 500 aficionats i aficionades al motor participaran de l'esdeveniment els dies 15 i 16 de març amb un recorregut per les muntanyes del territori

La sisena edició torna a Reus el cap de setmana dels dies 15 i 16 de març
La sisena edició torna a Reus el cap de setmana dels dies 15 i 16 de març | Ajuntament de Reus
13 de març del 2024
Actualitzat a les 16:18h
Uns 550 aficionats i aficionades al motociclisme es donaran cita a Reus els dies 15 i 16 de març, en la Ruta Motociclista EutichesBook. Es tracta de la sisena edició d’aquest esdeveniment organitzat pel Club Esportiu Eutiches que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Salut i Esports, i de Fira Reus.

Els participants tindran sortida i arribada des de firaReus Events i el recorregut no competitiu passarà per carreteres secundàries, obertes al trànsit, però amb poca circulació. Al llarg de 12 hores de conducció, l'itinerari serà "sorpresa" i es realitzarà per les muntanyes de la Costa Daurada, el Priorat i el Maestrat, amb l'única ajuda d'un llibre de ruta, el roadbook, havent de passar pels punts de control establerts, a l’estil del Ral·li Dakar. 

Amb la finalitat d’arribar a un major nombre d’aficionats i aficionades, Eutichesbook proposa tres rutes diferents: Extrem (700 Km); Pro (500 Km) i Rookie (300Km). Quilòmetres, carreteres, ports de muntanya i molts revolts per a gaudir d'un entorn únic amb acompanyant i/o amics. 

Promoure la capitalitat esportiva

L’organització ha escollit Reus com a punt neuràlgic de la prova pel seu gran interès cultural, comercial i gastronòmic i perquè disposa de les instal·lacions, espais i serveis que requereix un esdeveniment de les característiques de l’EutichesBook. 

La sortida de les motos es farà de forma esglaonada des de les 6.30 hores de dissabte. Divendres, 15 de març, es farà la presentació de l’esdeveniment i el briefing presencial a les 20.30 hores a l’auditori de Fira Reus.

El regidor de Salut i Esports, Enrique Martín ha destacat que la ruta “és un esdeveniment molt atractiu des del punt de vista esportiu. Una experiència molt valorada per les persones amants del motociclisme que, any rere any, incorpora més dones entre les persones inscrites”.
A més, “és atractiu des del punt de vista de la capitalitat esportiva que promovem a Reus, ja que una gran majoria de les persones participants i els seus acompanyants pernocten i es queden a passar el cap de setmana per conèixer la ciutat”, ha afegit.

Impuls al Saló de la Moto

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement, Josep Baiges, ha agraït un cop més la confiança dipositada per l’organització en firaReus Events: “Estem molt contents de tornar a acollir aquesta ruta que ja ha arrelat al calendari d’esdeveniments del centre de fires i convencions de la ciutat i que connecta pel target a qui va dirigida amb una de les fires més consolidades del calendari de firaReus: el Saló de la Moto”.

Ha recalcat que, així, es posen en valor unes instal·lacions que permeten acollir tota classe d'esdeveniments i que tenen una gran versatilitat. En el decurs de la presentació, el president del Club Esportiu Eutiches, Artur Aragonès, s'ha referit a l'increment de la presència de dones pilot, que en aquesta edició ascendeix al 10% de les participants i la Glòria Ros i la Susana Franganillo, dues aficionades i participants en l'edició d'enguany, han explicat la seva experiència i vinculació amb la ruta.