La borsa de treball de Concactiva, referent en la recerca de feina a la Conca de Barberà

Durant l'any 2023, 140 persones i empreses han participat dels diferents serveis que ofereix l'ens

Imatge d'uns treballadors a Montblanc
Imatge d'uns treballadors a Montblanc | Cedida
13 de març del 2024
Actualitzat a les 18:37h
Concactiva continua sent un referent en matèria d'ocupació a la Conca de Barberà. Durant l'any 2023, 140 persones i empreses han participat dels diferents serveis que ofereixen els tècnics que s'encarreguen d'assessorament i creació d'empreses. També han rebut ajuda en la tramitació de les diferents ajudes de la Generalitat de Catalunya.

En aquest sentit, des de Concactiva es treballen diferents programes per tal d'afavorir la inserció laboral. Un d'ells és el programa 30 Plus, el qual durant el període 2022-23 va finalitzar amb èxit amb la inserció de 22 participants i la seva tutorització durant un any. Pel que fa al període 2023-24 durant els darrers mesos es van realitzar els primers contractes i tutoritzacions de participants, arribant fins a 8 insercions laborals.

Un altre dels programes és Joves Actius Conca de Barberà, emmarcat en el programa Singulars, i és un projecte per afavorir la inserció laboral o el retorn al sistema educatiu dels joves entre 18 a 29 anys, proporcionant-los tutorització continuada, formació professionalitzadora i suport a l'hora de crear el seu itinerari personal. Durant el 2023 la formació va ser d'Electromecànica i Ajudant de Cuina i Sala. Els 15 joves participants, van participar amb molt d'èxit en les diferents accions, i la inserció o retorn al sistema educatiu va superar el 55%.
Per altra banda, la Borsa de Treball de la Conca de Barberà, cada any que passa, és el referent en la cerca de feina a la comarca.

La formació com a eina en la cerca de feina

Des de Concactiva es continua apostant per la formació i és per això que dins el programa +45 es van oferir càpsules de formació professionalitzadora en competències bàsiques a persones de 45 a 60 anys en cerca de feina. Durant el 2023 es va realitzar per primer cop un curs de català inicial a Santa Coloma de Queralt, amb la participació de 23 persones nouvingudes, sent tot un èxit.
Pel que fa a persones que tenen una discapacitat física, també està el programa SIOAS, el qual pretén d'incrementar l'ocupabilitat i la inserció laboral en el mercat de treball ordinari.

Les persones inscrites durant el 2023 en aquest programa van ser 31 i d'aquestes, un total d'11 persones van tenir contacte amb el món laboral.
També es va sol·licitar al SOC un pla formatiu per executar l'any 2024 i l'Organisme autònom ha rebut finançament per realitzar quatre accions de formació amb un total de 60 alumnes.