La versió més dolça de la Cucafera de Reus és una realitat: ja té figura de xocolata

El Forn Huguet commemora el desè aniversari d'aquest element del bestiari incorporant-la a la seva col·lecció «comestible» del Seguici Festiu

La figura de xocolata commemora els 10 anys de la creació de la Cucafera de Reus
La figura de xocolata commemora els 10 anys de la creació de la Cucafera de Reus | Sandra Pérez
14 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a la 13:23h

La Cucafera de Reus, un dels elements del bestiari del Seguici Petit, s'incorpora enguany a la col·lecció de figures de xocolata que elabora anualment el Forn de pa i pastisseria Huguet. Amb motiu del desè aniversari de l'agrupació, se suma a altres essencials de la Festa Major com la Mulassa, l'Àliga o els Indis per celebrar la Setmana Santa i la Pasqua de la forma més dolça i "reusenca" possible.

La tradició de fer aquestes reproduccions en xocolata ha fet que any rere any s'esperi quin és l'element seleccionat, ja que únicament es va interrompre a causa de la pandèmia. Com la resta dels elements festius, la mona d'enguany també ha estat dissenyada per l'escultor Manel Llauradó.

La Cucafera és una figura de xocolata amb llet, decorada amb pintura de color bronze i amb detalls de pintura blanca, pesa 350 grams i té un preu de 46 euros. De fet, segons explica Ramon de la Fuente, copropietari del Forn Huguet, "el més difícil ha estat aconseguir el color, perquè fos com l'original".

La Cucafera se suma a altres elements de la col·lecció com la Mulassa, la Víbria o el Lleó Foto: Sandra Pérez

Tradició gastronòmica i popular

La presentació de la nova figura va reunir aquest dimecres 13 de març, davant l'establiment del carrer de l'Alcalde Joan Bertran, una multitud expectant, així com l'alcaldessa Sandra Guaita i diferents regidors del consistori local, que van acompanyar els nens i nenes portadors de la Cucafera de Reus.

Guaita va destacar que "és un dia referent des de fa molts anys com a tret de sortida de la Setmana Santa" que, a més, serveix per reivindicar la cultura popular de la ciutat. "És un superclàssic molt dolç i molt bonic" que, enguany, "no només parla de festa, també uneix cultura i educació amb l'escola Els Ganxets (impulsors de l'element)", va afegir el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens.

En representació de la comissió de la Cucafera Petita de Reus, Ingrid Camplà, va agrair la sorpresa "gastronòmica" que inicia la celebració dels seus 10 anys. "Mai ens hauríem imaginat el recorregut que tindria quan va sorgir d'un grup de famílies de l'escola, que sempre quedàvem per veure el Seguici i vam decidir crear un element propi que interactués amb els nens", va expressar.

Els membres de la colla van fer diversos balls amb motiu de la presentació Foto: Sandra Pérez