Arriba el Convit 2024, el repte ciutadà que vol augmentar l’ús social del català a Valls

El Convit tindrà lloc del 23 d’abril al 13 de maig.

Imatge de la presentació del Convit 2024
Imatge de la presentació del Convit 2024 | Cedida
14 de març del 2024
Actualitzat a les 10:16h
Arriba una nova edició del Convit. Aquesta setmana Valls per la Llengua ha presentat la tercera edició del repte ciutadà que té per objectiu augmentar l’ús social del català a Valls a través d’un canvi en els hàbits lingüístics. çç

Durant 21 dies es proposa als participants mantinguin el català quan parlin amb persones que ja l’entenen. La proposta s'adreça a qualsevol persona de Valls que parli català. També es farà un Convit específic als alumnes de 4t d’ESO dels instituts vallencs, perquè puguin aprofundir en l’ús del català en aquest entorn.

Per participar en el Convit general (l’edat mínima és de 16 anys) caldrà apuntar-s’hi, abans del 28 de març.

El Convit tindrà lloc del 23 d’abril al 13 de maig. Prèviament, els participants faran una sessió formativa d’una hora i mitja entre el 2 i el 22 d’abril, en què se’ls aportaran recursos d’assertivitat lingüística per mantenir el català en les converses. 

Durant els 21 dies que dura el Convit, rebran cada nit un breu qüestionari electrònic perquè hi consignin la freqüència aproximada en què aquell dia han mantingut el català en les converses.

Les dades globals de l’experiència es presentaran en les IV Jornades de Valls per la Llengua, a finals de novembre, i serviran també per afinar l’organització de propers convits, tant generals com específics.