El Festival Accents se suma a la iniciativa «Cap Butaca Buida» amb l'actuació de Maria Rodés a Reus

El Teatre Bartrina acull aquest 16 de març el concert final del 10è aniversari que celebra l'artista

Maria Rodés actuarà al Teatre Bartrina el pròxim dissabte 16 de març
Maria Rodés actuarà al Teatre Bartrina el pròxim dissabte 16 de març | Cedida
14 de març del 2024
Actualitzat a les 10:59h
El Festival Accents se suma aquest dissabte 16 de març al projecte “Cap Butaca Buida” amb un concert de Maria Rodés i la seva banda al complet al Teatre Bartrina. Es tracta d’una iniciativa que neix amb un objectiu tan ambiciós com possible: convertir Catalunya en la capital mundial de les arts escèniques. El repte és omplir totes les butaques dels teatres catalans el mateix dia, una acció que es vol convertir en anual.

En aquesta ocasió, l'artista escollida és la cantant barcelonina Maria Rodés que actuarà a Reus aquest dissabte a les 20 hores, en un concert amb la seva banda on reinterpretarà el seu primer disc, i altres composicions de la seva ja llarga i destacada trajectòria. Ja es poden comprar les entrades anticipades per a l'espectacle.

Rodés celebra els deu anys de la sortida del seu exitós disc "Maria Canta Copla" (Chesapik, 2014). Amb la idea de gravar un disc de versions de cançons populars gràcies al cinema, com Moon River composta per Mancini per a Audrey Hepburn, se li va acudir traslladar la idea al cinema espanyol i així es va trobar amb la copla. Temes com El día que nací yo, Tengo miedo o Marinero de la Barca van inspirar l'artista catalana a portar-los a su terreny, sense prejudicis. 

Tancar el desè aniversari de l'Accents

Es tracta d'un disc on l'absència de tremendisme i amanerament facilita que l'essència d'unes composicions brillantíssimes aflori sense artificiositat en paisatges sonors que sorgeixen de la magistral conjugació d'una senzilla instrumentació, interpretacions vocals delicadíssimes i suggerents i profusió de subtils arranjaments hàbilment conjugats que Maria Rodés ens té acostumats.

A més, el disc referencial de l'artista va néixer el mateix any que el Festival Accents. Així, l'actuació de Maria Rodés tancarà l'edició del desè aniversari i clou també el cicle "La Traca Final", que ha dut a Reus artistes com Austin TV, La Maria i Antònia Font.