Article

Comença la temporada a l'Aeroport de Reus: més d'una vintena de destinacions a vuit països diferents

Amb una perspectiva de creixement del 16%, la infraestructura manté algunes rutes i estrena noves connexions a partir del 19 de març

Imatge d'arxiu de l'aeroport de Reus
Imatge d'arxiu de l'aeroport de Reus | Cedida
17 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a la 13:23h

L'Aeroport de Reus es prepara per engegar la temporada d'estiu. Aquesta començarà el pròxim dimarts 19 de març i s'aniran sumant progressivament totes les rutes fins a la quarantena que estan confirmades per al mes de juny d'enguany. Amb la previsió de créixer un 16% aquest 2024, l'objectiu és consolidar la connexió amb vuit països diferents: Regne Unit, Irlanda, Països Baixos, Bèlgica, França, Alemanya, Txèquia i Espanya.

Així, es mantenen algunes rutes i s'estrenen noves destinacions -fins a un total de 26 amb nou companyies- per intentar assolir la xifra d'1,2 milions de viatgers a finals d'any. El primer avió arribarà des de la ciutat irlandesa de Shannon a les 9.10 hores i sortirà cap allà a les 9.45 hores. Aquest serà l'horari dels dimarts, mentre que els dijous l'arribada serà a les 16.55 hores i la sortida a les 17.30 hores.

La següent setmana, la mateixa operadora Ryanair incorporarà vols a i des de Londres-Stansted, amb arribada a les 9.30 hores i sortida a les 9.55 el dia 26 de març; i a les 10 i 10.25 hores, respectivament, el dia 27. També, el 27 de març es podrà viatjar a Manchester (arribada a les 16.15 hores i sortida a les 16.50), segons dades de la pàgina web d'Aena.

Aerolínies i connexions arreu d'Europa

Ryanair, alhora, suma la ruta entre Reus i l'aeroport de Weeze-Düsseldorf, a més de diferents ciutats del Regne Unit, com Manchester i Nottingham; Shannon i Dublín a Irlanda; Eindhoven, als Països Baixos; i Brussel·les (també amb TUIfly Belgium). L'aerolínia EasyJet tornarà a operar a l'Aeroport de Reus amb dues noves rutes fins a Anglaterra, Londres-Lutton i Manchester.



La connexió amb l'aeroport de París-Orly, que serà l'única amb França, es manté a través de Vueling; i l'empresa aerolínia Jet2 manté una desena de rutes, les mateixes que l'última temporada turística, amb ciutats com Edimburg, Glasgow i Belfast (xàrter). A més, de cara al 2025, s'estrenarà una nova ruta que connectarà amb Liverpool.

Les noves operatives xàrter, sense horaris regulars i organitzades específicament per a grups que les sol·licitin, que s'incorporaran a l'Aeroport de Reus són Praga i Pardubice (DER Touristik). Air Nostrum manté els vols a i des de Palma de Mallorca, també com a única destinació espanyola, i que estarà disponible entre el 18 de juny i el 7 de setembre.

Desestacionalitzar el turisme

La nova temporada comença just abans de Setmana Santa, enguany prou aviat en el calendari, motiu pel qual només hi haurà tres rutes actives amb Anglaterra durant les vacances. Aquestes dates no beneficiaran els hotels de la Costa Daurada, ja que molts esperaran a obrir més endavant, tot i que Port Aventura sí que estarà a ple rendiment, ja que aquest 2024 va iniciar la seva temporada a tocar del Carnaval.

Assolir el creixement de passatgers que es preveu per la infraestructura aeroportuària del Camp de Tarragona requereix una aposta del sector turístic i hoteler per ladesestacionalització. "Cal pensar que l'Aeroport de Reus no és d'una única ciutat i planificar polítiques públiques i serveis de manera conjunta, també amb la col·laboració del sector privat", apuntava Noemí Llauradó, regidora de Projecció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus i presidenta de la Diputació de Tarragona, en una entrevista amb TarragonaDigital.

En línia amb els objectius i línies de treball que marcarà la futura Àrea Metropolitana de Tarragona, la diversitat d'atractius -gastronomia, patrimoni romà, modernisme, cultura- hauran d'ajudar a atraure visitants europeus i internacionals per desvincular-se del turisme de "sol i platja" i garantir el màxim benefici per tot el territori.