La Bisbal del Penedès acull la presentació de Transhumant 2024

La prova, amb tres recorreguts, se celebrarà el pròxim 1 de maig

La Transhumant 2024 es va presentar aquest dimecres 13 de març a la Bisbal del Penedès.
La Transhumant 2024 es va presentar aquest dimecres 13 de març a la Bisbal del Penedès. | TarragonaDigital
14 de març del 2024
Actualitzat a les 12:43h
Aquest dimecres 13 de març s'ha presentat la Transhumant 2024 a la Bisbal del Penedès. La Transhumant és una caminada pels camins ramaders del Penedès que enguany es farà el dia 1 de maig i que comptarà amb una degustació de productes i de gastronomia del territori.

Aquest 2024, la ruta es farà sense ramat i es podrà triar entre tres recorreguts al Baix Penedès, tots ells amb sortida des de la Bisbal del Penedès. Es tracta concretament de la Transhumant curta (7,5 km), la Transhumant mitja (15 km) i la Transhumant llarga (24 km).

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través del següent enllaç.
 

"Un homenatge als pastors de la Bisbal"

La regidora de Turisme, Judith Vidal, ha explicat que "és un honor presentar la Transhumant a la Bisbal", alhora que ha animat els assistents a participar-hi, ja que enguany la prova acabarà al municipi del Baix Penedès amb un dinar "molt complet, ja que la caminada és l'excusa per gaudir d'un bon àpat".
 
L'organitzador de l'esdeveniment, Ramon Prat, ha explicat que "enguany no hi haurà ovelles perquè hi ha molts problemes en el món de la ramaderia i, a més, el Salvador, que ja ens va acompanyar temps enrere, ha estat molt malalt i no hem pogut comptar amb ell". Sobre el recorregut ha dit que "és una sortida turística que inclou la caminada i la nostra realitat gastronòmica".

L'alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha dit que "per conèixer i estimar el territori el millor que podem fer és caminar". En aquest sentit, ha afegit que "amb aquesta sortida també fem un homenatge als pastors de la Bisbal i ho acompanyem amb gastronomia".