Consternació a la presó de Mas d'Enric per l'assassinat d'una cuinera

Aquest dijous 14 de març, els treballadors han fet una concentració a les portes del centre penitenciari

Els treballadors de Mas d'Enric s'han concentrat a les portes del centre penitenciari aquest dijous al matí.
Els treballadors de Mas d'Enric s'han concentrat a les portes del centre penitenciari aquest dijous al matí. | Mar Rovira/ACN
14 de març del 2024
Actualitzat a les 14:21h
Prop d'un centenar de persones s'han concentrar aquest dijous 14 de març a les portes de la presó de Mas d'Enric del Catllar per mostrar la seva indignació i consternació per l'assassinat d'una cuinera per part d'un intern aquest dimecres. Després de l'atac mortal a la treballadora, el pres es va suïcidar.

Els funcionaris penitenciaris i treballadors han fet més de cinc minuts de silenci i han dipositat un ram de flors al centre de la protesta. També han demanat la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, que ha assistit a l'acte.

Ubasart ha reiterat "la voluntat d'acompanyar els treballadors i donar el condol als familiars de la víctima davant d'aquest trist i greu incident". El Departament de Justícia ha obert una investigació interna per estudiar si modifiquen els protocols.
 

L'assassí complia condemna per matar una dona a ganivetades l'any 2016

Els fets van tenir lloc aquest dimecres a la tarda, entre les quatre i les cinc, quan l'intern, que treballava a la cuina de la presó, va assassinar a ganivetades una de les cuineres. La víctima era treballadora del Centre d’Iniciatives per la Reinserció (CIRE).

Pel que fa a l'autor del crim, complia una condemna d'onze anys a la presó de Mas d'Enric per haver matat una dona a ganivetades el 2016 a Valls, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La víctima era una prostituta amb qui s'havia estat veient des de feia uns mesos. En una de les trobades, l'abril del 2016, l'home la va agredir brutalment amb un ganivet després d'una discussió i la va acabar matant degollada. Després es va entregar a la policia.