La 9a edició del Festival Psicurt arribarà del 10 al 13 d'octubre a Reus i Tarragona

El termini de presentació de curtmetratges sobre salut mental estarà obert fins al 30 de juny

Imatge d'arxiu de l'edició 2022 del Festival Psicurt
Imatge d'arxiu de l'edició 2022 del Festival Psicurt | Cedida
14 de març del 2024
Actualitzat a les 15:44h
El Festival de curtmetratges sobre salut mental Psicurt, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, anuncia les dates per a la seva pròxima edició: del 10 al 13 d'octubre del 2024. De nou, les projeccions mantindran la capitalitat compartida entre Reus i Tarragona, en col·laboració amb ambdós ajuntaments.

Aquelles persones que estiguin interessades a concursar, podran presentar les seves peces audiovisuals, de ficció o documentals, fins al 30 de juny. Els participants optaran als següents premis en ambdues categories:
  • 1r Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció: 1.200 euros.
  • 2n Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció: 800 euros.
  • 3r Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció: 400 euros.
  • 1r Premi Psicurt al Millor Curtmetratge Documental: 1.200 euros.
  • Premi del Públic al Millor Curtmetratge: 500 euros.

Com en les passades edicions, i com indiquen  les bases del concurs, podran participar tots els films rodats en l’Estat espanyol, que no durin més de 30 minuts i que, en cas de no estar rodats en català o castellà, estiguin subtitulats en una d’aquestes llengües. Les inscripcions es poden fer a través de qualsevol d’aquestes dues plataformes: Click for Festivals o Filmmakers Fest Home.

Certamen educatiu

També, s’han obert les inscripcions per aquesta categoria destinada a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT) i cicles formatius, que opten a un primer premi de 600 euros i un segon premi de 300 euros. Els curtmetratges presentats hauran de complir els requisits següents:
  • Durada màxima de 15 minuts.
  • Producció estatal.
  • Filmats en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat espanyol o subtitulats.
  • Inscripció realitzada abans del 30 de juny de 2024.
Per inscriure-s'hi cal enviar els arxius de vídeo per WeTransfer a [email protected] i omplir el següent formulari

El Psicurt té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema. És un projecte social, de salut, cultural i educatiu que pretén promoure la creació artística, despertar la sensibilitat del públic al voltant de la psicologia i la salut mental i projectar les ciutats de Tarragona i Reus com a referents culturals.