L'Ajuntament d'Alcover vol controlar les colònies de gats del municipi

L'objectiu és controlar el risc de malalties i garantir la salut de tota la comunitat.

Un gat de carrer, en imatge d'arxiu
Un gat de carrer, en imatge d'arxiu | ACN
15 de març del 2024
Actualitzat a les 10:03h
L'Ajuntament d'Alcover ha aprovat el Pla de gestió de colònies de gats ferals o abandonats amb l'objectiu de controlar el risc de malalties i garantir la salut de tota la comunitat, a més de vetllar per una bona convivència entre animals i veïns i veïnes.

El Pla contempla diferents accions, algunes d'elles ja es duien a terme amb anterioritat, com són el mètode de control de la població felina, conegut com a CER (Captura, Esterilització i Retorn) que consisteix a capturar els gats, esterilitzar-los i tornar-los al seu entorn natural o bé facilitar-ne l'adopció. Per altra banda, es continuarà comptant amb persones voluntàries que supervisen, de manera controlada, aquestes colònies garantint l'accés a aliments adequats i també a l'atenció veterinària.

També es duran a terme iniciatives com la implantació de microxips que facilitarà la identificació i el seguiment dels animals per a una millor gestió i control de les colònies.

El Pla de gestió assegura el control de la població felina, de manera ètica, com també el benestar dels animals, ja que busca proporcionar una millor qualitat de vida per als gats sense llar i evitar situacions de desnutrició o patiment innecessari. A més, permet que tot el procés quedi plasmat de manera estructurada i formal. Amb la nova llei de benestar animal s'assegura que tot el procés estigui en consonància amb la normativa legal vigent.

Aquest Pla de gestió de colònies felines és una mostra del compromís de l'Ajuntament d'Alcover amb la salut pública, el benestar animal i la convivència ciutadana. Alcover també compta, des de fa uns anys, amb una sèrie de voluntaris i voluntàries que dediquen temps i esforç al control de les colònies felines. Si algú vol formar part del grup de voluntariat, es pot dirigir a les Oficines d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament d'Alcover.