L'Ajuntament de Reus continuarà ampliant la plantilla de la Guàrdia Urbana amb quatre noves places

Amb l'aprovació de l'acord també es crearà una plaça d'arquitecte i una d'auxiliar administratiu

L'Ajuntament de Reus manté l'aposta per ampliar la plantilla del cos policial
L'Ajuntament de Reus manté l'aposta per ampliar la plantilla del cos policial | Laia Solanellas
15 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a la 13:24h

L'Ajuntament de Reus ha aprovat en sessió plenària ordinària d'aquest mes de març un acord pel qual modificarà la plantilla del personal funcionari i laboral municipal. L'acord permetrà avançar en la creació de 4 noves places en la plantilla de la Guàrdia Urbana, per millora el servei i les condicions dels treballadors; i dues places més, una d'arquitecte i una d'auxiliar administratiu.

En el mateix ple en què s'ha acordat per unanimitat l'increment addicional del 0,5% en els sous del personal dels organismes autònoms - Reus Promoció, Mas Carandell i Reus Cultura-, d'acord amb l'evolució del PIB, que marca la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat del 2023; el vot en contra de Junts i les abstencions de PP, Vox, CUP i el regidor no adscrit no han sumat a la voluntat de donar continuïtat al progressiu creixement del cos policial, que actualment té 162 efectius.

L'acord, malgrat tot, ha donat compliment al preacord signat l'any passant entre el consistori i els representants dels treballadors pel que fa al règim de la jornada i dedicació de la Guàrdia Urbana.

L'Ajuntament de Reus ha celebrat aquest divendres 15 de març la sessió plenària ordinària Foto: Ajuntament de Reus


L'objectiu és continuar ampliant el cos per arribar a la ràtio d'1,7 agents per cada 1.000 habitants, amb la recomanació europea en l'horitzó d'1,8. Així, pròximament, s'iniciaran els corresponents  processos públics selectius per poder ocupar les noves places creades.

CCOO denuncia inacció per part del Govern

Tot i que el Govern ha exposat que l'acord és fruit de la negociació col·lectiva, per necessitats estructurals i amb la voluntat de donar continuïtat al procés d'estructuralització, és a dir, per reduir la temporalitat dels llocs públics de feina; no han rebut l'esperat suport.

Des del grup municipal de la CUP han expressat la seva desconfiança davant una possible especulació dels terrenys municipals i la disminució del sòl rústic restant, com a potencial 'ocupació' del nou tècnic d'arquitectura. Així mateix, han reivindicat que "més policia no comporta més seguretat per la ciutat", que hauria de tenir "garantit l'habitatge i feines de qualitat a la població".

Alhora, des de la secció sindical de CCOO han enviat un comunicat en què denuncien la inacció per part del Govern local, que no donaria resposta a diverses problemàtiques de llarga durada. "La manca d'eficiència en la resolució de conflictes amb la plantilla ha arribat a un punt insostenible", asseguren.

Acusen que "l'Ajuntament incompleix reiteradament el conveni, ja que el personal de la Guàrdia Urbana fa més d'un any que no cobra les indemnitzacions estipulades per danys personals" i, a més, els negarien les horessindicals als delegats i delegades. Per tot plegat, garanteixen que han acordat convocar una sèrie d'accions reivindicatives entre els treballadors municipals per "exigir canvis immediats i productius".

L'Ajuntament referma FuneCamp

En el ple d'aquest 15 de març, l'Ajuntament de Reus ha aprovat definitivament la memòria justifica per a l’exercici de l’activitat econòmica de serveis funeraris mitjançant FuneCamp, una societat pública de caràcter supramunicipal. S'ha aprovat amb 24 vots a favor dels partits a Govern, la CUP i el PP.

D'aquesta manera, es dona continuïtat a la memòria aprovada inicialment el mes de desembre i que, després d'un període d'al·legacions, les quals s'han rebutjat per no centrar-se en el projecte; tira endavant.

La regidora Montserrat Flores, responsable dels Serveis Funeraris de Reus i Baix Camp, ha assenyalat com els comentaris en exposició pública han evidenciat que "existeix un oligopoli en el sector funerari en apuntar que no hi haurà suficient 'demanda'" a causa de les empreses privades que segueixen un model externalitzat.

Arxivat a