Els treballadors de Mas d'Enric mantenen el bloqueig i exigeixen la dimissió de la consellera de Justícia

Els empleats tallen els accessos a la presó des de primera hora del matí per protestar contra la mort d'una cuinera a mans d'un reclús i la manca de personal

Els treballadors de Mas d'Enric concentrats a les portes del centre, reunits amb el director.
Els treballadors de Mas d'Enric concentrats a les portes del centre, reunits amb el director. | Neus Bertola/Mar Rovira/ACN
15 de març del 2024
Actualitzat a les 15:53h
Els treballadors del centre penitenciari de Mas d'Enric del Catllar mantenen el tall als accessos i no marxaran fins que la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i la cúpula del servei penitenciari dimiteixin. Així, continuen la lluita i el "pols" per denunciar l'assassinat d'una cuinera de la presó a mans d'un reclús —que es va suïcidar posteriorment— i la manca de personal.

En aquest sentit, reclamen que se'ls reconegui com a agents de l'autoritat i asseguren que les polítiques de "bonisme" els han fet perdre autoritat davant dels presos. Els 22 funcionaris han declinat fer el relleu amb els seus companys i només ha entrat un equip d'intervenció.

Aquest divendres 15 de març, els familiars de la víctima s'han acostat fins a la presó per recollir les seves pertinences. En aquest sentit, han rebut l'escalf i suport dels concentrats.
 

Reunió amb el director de la presó

Els empleats de presons, que bloquegen els accessos des de primera hora del matí, han mantingut una reunió amb el director del centre penitenciari, Francisco Romero, que els ha demanat que facilitessin el relleu dels torns. També, els ha explicat que la situació a l'interior està "controlada".

Amb tot, els treballadors s'han queixat de les deficiències i la falta de personal. De fet, han afirmat que Mas d'Enric és el "pitjor centre" de Catalunya.