El Govern de Reus demanarà que l'estació intermodal prioritzi la màxima connectivitat, capacitat i sostenibilitat

El ple de l'Ajuntament ha focalitzat també en problemàtiques socials com l'educació pública i el tancament de la residència de gent gran

El projecte es troba en exposició pública des del passat mes de febrer
El projecte es troba en exposició pública des del passat mes de febrer | TarragonaDigital
15 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a la 13:24h

L'estudi de l'estació intermodal del Camp de Tarragona, elaborat pel Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, es troba en exposició pública des del passat mes de febrer per tal de recollir al·legacions i suggeriments d'altres institucions i la ciutadania. La nova infraestructura hauria d'interconnectar la xarxa d'alta velocitat, les vies de Rodalies, l'Aeroport de Reus i el futur TramCamp.

D'acord amb la normativa que estableix trenta dies hàbils, el termini finalitzaria el pròxim 26 de març. Per aquest motiu, des del grup municipal de Junts x Reus, han aprofitat el ple de l'Ajuntament del mes de març per preguntar al Govern sobre les observacions que farà sobre l'estudi. 

La regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, ha exposat, d'una banda, que "demanaran al Ministeri que es reactivin les taules de negociació" i, de l'altra, les peticions que es faran sobre l'estació intermodal: "que aquesta garanteixi la màxima connectivitat territorial -que, precisament, permet la nova ubicació plantejada-, la màxima intermodalitat entre les diferents xarxes ferroviàries, la màxima capacitat perquè pugui tenir el major nombre de freqüències possible, i que se segueixin uns criteris de ciutat verda, perquè l'accés a l'estació no sigui només amb vehicle privat, també a peu i amb bicicleta".



Des del mateix partit, han demanat explicacions als membres del Govern sobre el futur de la nau a l'avinguda del Carrilet, que s'havia comprat per traslladar-hi el Mercat del Carrilet i que, finalment, no té uns usos definits. La regidora Montserrat Caelles ha apuntat que el PSC hi volia ubicar la Casa de la Festa. Berasategui ha assegurat que es va adjudicar un estudi sobre l'equipament per valorar possibles activitats i que l'informe estarà enllestit el pròxim estiu.

Educació i salut públiques

En aquesta ocasió, dos dels partits a l'oposició, CUP i PP, han presentat dues mocions en defensa de l'escola pública i per evitar el tancament de línies a Reus. El plenari ha comptat, també, amb representants de les AMPA i AFA de diversos centres educatius, així com treballadores i familiars de la residència de gent gran, que també han 'protagonitzat' algunes propostes.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament reusenc, Pilar López, ha expressat que "cal sumar esforços en la defensa de l'escola pública, que és una prioritat" i ha afirmat que ja s'ha començat a treballar en la revisió dels criteris de zonificació escolar. Amb una esmena del Govern, ha proposperat la moció de les independentistes.

Diferents col·lectius i entitats han reclamat la fi del conflicte armat contra Palestina Foto: TarragonaDigital


Des de la Candidatura d'Unitat Popular, també, han demanat la fi del comerç d'armes amb Israel perquè l'Ajuntament ho emplaci al Govern estatal per decretar un embargament de compravenda total; a iniciativa dels següentscol·lectius i entitats: Endavant Baix Camp, la Comunidad Árabe Palestina Unida, La Bullanga Reus, Casal Despertaferro, CGT Baix Camp-Priorat, Reus Refugi, CUP Reus, i Unitat contra el Feixisme i el Racisme Reus.

El consistori ha condemnat el genocidi a Palestina i el patiment de la societat civil, tot i que els grups del PP i VOX han considerat que no és una qüestió que afecti la ciutadania reusenca. PSC, ERC i Ara Reus han donat suport per acabar amb el conflicte armat.