Els funcionaris aixequen el bloqueig a la presó de Mas d'Enric

El cap de setmana serà de «reflexió» i no es descarten noves mobilitzacions durant la pròxima setmana

Els treballadors de Mas d'Enric van aixecar el bloqueig a Mas d'Enric a última hora de divendres.
Els treballadors de Mas d'Enric van aixecar el bloqueig a Mas d'Enric a última hora de divendres. | Josep M. Llauradó
16 de març del 2024
Actualitzat a les 9:36h
Els funcionaris de presons van aixecar els bloquejos que mantenien durant la jornada de divendres 15 de març a diversos centres penitenciaris de Catalunya, un d'ells el de Mas d'Enric del Catllar. En aquest sentit, la decisió s'ha pres per rebaixar la tensió a l'interior de la presó, ja que els interns no van poder sortir de les cel·les en tot el dia.

Així mateix, els treballadors del centre del Baix Gaià han explicat el cap de setmana serà de "reflexió". Sobre la qüestió, han afegit que no es descarten més mobilitzacions la pròxima setmana si no es compleixen les seves exigències, que inclouen la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i el secretari de Mesures Penals, Aman Calderó.

Les protestes que es van estendre per tot Catalunya es van fer per condemnar l'assassinat d'una cuinera a la presó del Catllar i reclamar, alhora, més personal i més seguretat per als treballadors. Aquest dissabte, les mobilitzacions es repeteixen a Quatre Camins i a Wad-Ras.
 

L'assassí havia estat condemnat per matar una dona el 2016

Aquest divendres, dos dies després del crim a la presó del Catllar, Ubasart i Calderó van comparèixer per primer cop públicament per parlar del cas, expressant el seu condol i mostrant-se "consternats i trasbalsats". No van voler donar detalls dels fets de dimecres, ni tant sols de l'expedient del pres que hauria matat a punyalades la cuinera i que després s'hauria suïcidat.

En aquest sentit, cal recordar que l'intern complia una pena d'11 anys per assassinar una dona a Valls l'any 2016. Així mateix, havia estat expedientat fa uns mesos per una agressió a un altre reclús, segons van explicar fonts sindicals a l'ACN.

Arran d'aquest expedient, l'home va ser apartat de la cuina temporalment, però se li va permetre tornar un cop superada la sanció interposada. Dimecres, va matar a ganivetades una de les cuineres del centre penitenciari de Mas d'Enric.