Les protestes dels treballadors de presons deixen tancats a les cel·les els interns de Mas d'Enric

Només Quatre Camins i Joves poden obrir les cel·les i més de 5.500 interns a Catalunya queden tancats

Les protestes entre els funcionaris de presons pugen de to a Catalunya.
Les protestes entre els funcionaris de presons pugen de to a Catalunya. | TarragonaDigital
18 de març del 2024
Actualitzat a les 9:55h
L'assassinat de la cuinera a la presó de Masd'Enric a mans d'un intern ha despertat la guerra entre funcionaris de presons i Govern. Les protestes van començar l'endemà mateix dels fets i es van estendre ràpidament entre la plantilla de funcionaris de presons de tot Catalunya, la qual feia anys que demanava solucions a una situació precaritzada i d'indefensió.

Aquest dilluns 18 de març al matí, les protestes han pujat de to amb el bloqueig dels funcionaris en l'accés a algunes presons, un fet que ha obligat a intervenir als Mossos d'Esquadra. El Departament de Justícia ha confirmat que només les presons de QuatreCamins i Joves, que comparteixen accés, poden obrir les cel·les aquest dilluns al matí. Es tracta del centre on els Mossos han impedit el bloqueig per part dels treballadors.

QuatreCamins pot obrir, però senseactivitat, i Joves també ho podrà fer. Pel que fa a les presons de Masd’Enric, Ponent i Puig de les Basses, els interns hauran de romandre sense sortir. A Brians 1 i 2, apunta el departament, passarà probablement el mateix. En aquests dos centres hi ha 1.000 i 1.400interns, respectivament. A Lledoners i a Wad-Ras tampoc de moment poden permetre la sortida dels interns per falta de personal. En total són més de 5.500 interns tancats.



En total són 5.506interns els que no podran sortir de les cel·les: 1.034 a Brians 1; 1.429 a Brians 2; 802 a Lledoners; 793 a Masd’Enric; 717 a Puig de les Basses; 625 a Ponent, i 106 a Wad-Ras.

En aquest últim cas, les internes podran sortir a dutxar-se fora de les seves cel·les però després podran tornar, com ja va passar el dissabte.