Investiguen el suïcidi d'un reclús de la presó de Mas d'Enric el passat mes de gener

El Departament de Justícia assenyala que la investigació està oberta seguint el protocol per a aquests casos

Imatge d'arxiu de la presó de Mas d'Enric del Catllar.
Imatge d'arxiu de la presó de Mas d'Enric del Catllar. | Govern
18 de març del 2024
Actualitzat a les 10:58h
El Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat ha obert una investigació pel presumpte suïcidi d'un pres al centre penitenciari de Mas d'Enric del Catllar. Els fets van tenir lloc el passat mes de gener, segons ha avançat Catalunya Ràdio i han confirmat fons del Departament a Europa Press.

El cas s'ha fet públic en un complicat moment a les presons catalanes, afectades per les mobilitzacions dels funcionaris arran de l'assassinat d'una cuinera de la presó tarragonina la passada setmana a mans d'un reclús.

En aquest sentit, fonts del Departament de Justícia han explicat que la investigació està oberta seguint el protocol per a aquests casos.
 

Nou bloqueig a la presó de Mas d'Enric

Els funcionaris han tornat a bloquejar aquest dilluns 18 de març l'accés al centre penitenciari de Mas d'Enric del Catllar. Ho han fet a uns 100 metres de la presó amb arbres, pedres i pneumàtics, en aquest cas sense encendre.

Hi ha mig centenar de treballadors que han vingut de matinada per evitar que els Mossos d'Esquadra impedissin el bloqueig. Han fet pintades en alguns murs de les instal·lacions demanant la dimissió de la consellera de Justícia i del director de la presó.

A la tanca es mantenen les dues pancartes que ja hi havia divendres amb els lemes 'Justícia Núria' i Més seguretat, més protecció i més recursos'.