Repsol finalitza la parada amb més inversió de la seva història: 150 milions d'euros

Durant gairebé dos mesos s'han revisat 675 equips i s'han actualitzat i modernitzat diverses instal·lacions, entre elles el cremador de la torxa

Més de 2.000 treballadors de mitjana han participat en la parada de Repsol a Tarragona.
Més de 2.000 treballadors de mitjana han participat en la parada de Repsol a Tarragona. | TarragonaDigital
18 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:54h

Repsol ha finalitzat la parada programada de manteniment de les unitats d'OPSM (Òxid de Propilè/Estirè Monòmer) i derivats (Poliols polimèrics, Poliols flexibles i Glicols), dins l'àrea de química derivada del complex industrial de Repsol a Tarragona. Amb un pressupost total de 150 milions d'euros, aquesta ha estat la parada programada més gran de la història del complex pel que fa al seu pressupost.

Els treballs, que s'han allargat durant gairebé dos mesos, han consistit en la revisió de 675 equips i la posada en marxa de projectes per valor de 100 milions d'euros, que milloraran la competitivitat i l'eficiència energètica de les instal·lacions i possibilitaran evitar l'emissió de 104.000 tones de CO2 anuals.

L'actualització tecnològica del cremador de la torxa, els treballs per a l'electrificació d'elements clau de la planta i la instal·lació de nous Oxidadors Tèrmics Regeneratius han estat algunes de les principals actuacions que s'han realitzat a la planta d'OP/SM.

La parada ha involucrat una mitjana diària de 2.105 treballadors, amb puntes màximes de 2.814 persones, addicionals a les 1.700 (entre personal propi i d'empreses col·laboradores) que diàriament accedeixen a treballar al complex de manera habitual.
 

L'objectiu de zero accidents, assolit

Repsol ha informat que s'han assolit els objectius de zero accidents personals, zero accidents industrials i zero incidents mediambientals. Aquest èxit, ha explicat la companyia, "és el resultat directe de la dedicació, l'esforç i el treball en equip de més de 130 persones compromeses amb la seguretat i l'excel·lència".

"La seguretat i la salut de les persones són la màxima prioritat de Repsol i sens dubte la bona tasca realitzada per la Coordinació de Seguretat ha estat clau per aconseguir les metes de seguretat", ha afirmat la companyia en un comunicat. 

En motiu del final de la parada, el director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha destacat que "una fita determinant assolida durant la parada ha estat la consecució de l'objectiu de zero accidents".

Sancho ha posat emfatitzat que aquest èxit es deu a la professionalitat i dedicació incansable de l'equip humà del complex industrial de Repsol a Tarragona.