Tarragona es convertirà de nou en l'epicentre del dixieland durant quatre intensos dies d'abril

Del 25 al 28 d'abril la ciutat de Tarragona celebra el festival Dixieland amb una cinquantena d'actuacions descentralitzades

Les veus femenines tindran un pes important al festival Dixieland.
Les veus femenines tindran un pes important al festival Dixieland. | TarragonaDigital
18 de març del 2024
Actualitzat a les 12:28h
L'Ajuntament de Tarragona, amb la complicitat de gairebé trentaagents destacats del sector i la Diputació de Tarragona com a principal aliada, prepara una nova edició del Festival Dixieland que se celebrarà del 25 al 28 d'abril amb prop de cinquantaactuacions.

El Festival Dixieland de Tarragona arriba a la seva vint-i-novena edició amb un programa majoritàriament de carrer, amb més de la meitat de les actuacions en espais oberts. Un total de 20formacions procedents d'Andalusia, Madrid, Múrcia i Catalunya oferiran 47 actuacions en 26espais diferents durant els quatre dies del festival. El programa inclou nou estrenes, destacant tres absolutes, tres a Catalunya i tres al Camp de Tarragona, a més d'una coproducció artística. Podeu consultar el programad'actes sencer en aquest enllaç.

La consellera de Cultura, Sandra Ramos, ha volgut destacar durant la presentació l'accent en el format de carrer, valorant l'essència dels inicisdel festival i la participació dels grups locals. El Festival Dixieland de Tarragona compta amb el suport de gairebé una trentenad'agents, des d'entitats fins a empreses i patrocinadors, creant un festival divers i col·laboratiu.

Descentralització del Dixieland a Tarragona

Aquest suport ha permès una distribuciópolicèntrica dels esdeveniments, que s'estendran des del Mercat de Torreforta fins al barri del Serrallo, passant per diversos punts de la ciutat, incloent-hi l'actuació al mercadet de SantPere i Sant Pau.

La programació inclou una varietat d'actuacions, amb concerts a l'Auditori centrats en les big bands, com ara la Selva BigBand amb un homenatge a la música de les pel·lícules de Woody Allen i la TGN Big Band amb un repertori de crooners i estàndards. Destaquen també les veusfemenines, amb espectacles com el protagonitzat per la companyia Divinas i la banda exclusivament femenina Bulbalkan, procedent de Madrid amb un repertori balcànic.

El programa ofereix una combinació de sons jazzístics tradicionals amb les tendènciesinnovadores de bandes de metall i percussió del segle XXI, destacant les actuacions de Gata Brass Band d'Andalusia i Steam Brass Band de Múrcia. El Festival Dixieland també recupera l'ambient nocturn amb concerts a la Colla Jove Xiquets de Tarragona i Xiquets del Serrallo, a més d'espais com Kesse, on es presentaran bandes amb un estil més contemporani.

Gastronomia i música

La gastronomia també tindrà un paper rellevant amb un concert-show de cuina a càrrec de la bandatarragonina The Feo's Experience, titulat Dixie & fogons, al Centre Cultural Antic Ajuntament, així com una fideuada amb els Xiquets de Tarragona a les places d'en Rovellat i Fòrum.

El Festival Dixieland de Tarragona continua apostant per la coproduccióartística i el suport als talents locals, consolidant-se com un agent impulsor de les artsmusicals en la regió. Amb un 36% de les actuacions protagonitzades per formacions del Camp de Tarragona, el festival promou la diversitat i l'excel·lència musical en un entorn festiu i cultural.