Territori adjudicarà abans de l'estiu 19 pisos de lloguer social a Constantí

Les bases per a l'adjudicació dels pisos es publicaran a principis d'abril i els beneficiaris hauran de pagar entre 362 i 420 euros mensuals pel pis, amb plaça d'aparcament i traster

Territori va comprar els pisos d'una promoció construïda l'any 2009.
Territori va comprar els pisos d'una promoció construïda l'any 2009. | Territori
18 de març del 2024
Actualitzat a les 12:35h
El Departament de Territori, a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, té previst adjudicar abans de l'estiu els primers pisos comprats a la Sareb. Aquesta primera iniciativa inclou 19habitatges d'una promoció situada a Constantí, adquirida per l'Institut Català del Sòl (INCASÒL) a finals de l'any passat. Els pisos es destinaran a lloguerassequible amb la finalitat d'incrementar el parc d'habitatgepúblic per donar resposta a les necessitats de les famílies amb menys recursos.

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, va subratllar durant una visita als immobles la importància d'aquesta iniciativa per afrontar els alts preus del mercat immobiliari, que dificulten l'accés a l'habitatge a moltes famílies. Els habitatges estan situats al carrer de Jaume I, 18-21, de Constantí, i formen part d'una promoció construïda el 2009, amb un total de 74habitatges distribuïts en Les bases per a l'adjudicació dels pisos es publicaran a principis d'abril .

19 pisos, aparcaments i trasters a Constantí

L'INCASÒL va adquirir a la Sareb 19habitatges, a més de placesd'aparcament, trasters i un local, per un import d'1,2 milions d'euros. Els pisos tenen una superfície d'entre 80 i 90 m²: 12 d'ells amb 3 dormitoris i els 7 restants de 4. La consellera ha assegurat que els pisos es troben en òptimescondicions i només caldrà realitzar l'actualització documental abans de l'adjudicació.

Les bases per a l'adjudicació dels pisos es publicaran a principis d'abril a la pàgina web de l'Agència de l'Habitatge Catalunya. Entre els requisits esmentats, cal destacar l'empadronament a Constantí i uns ingressos anuals mínims de 18.000 euros i màxims de quatre vegades l'IPREM.

S'han reservat 5 habitatges per a joves de fins a 35 anys. Els adjudicataris seran seleccionats mitjançant sorteig entre les sol·licituds que compleixin els requisits, amb un lloguer mensual estimat entre els 362 i els 420euros, incloent-hi una plaça d'aparcament i un traster.