Els menors de 14 a 16 anys ja poden utilitzar la bici Ganxeta a Reus

Els usuaris en aquesta franja d'edat han de dur el casc obligatòriament quan circulin per la ciutat

Continua la promoció gratuïta del servei fins al 9 d'abril
Continua la promoció gratuïta del servei fins al 9 d'abril | Ajuntament de Reus
18 de març del 2024
Actualitzat a les 15:16h
L'Ajuntament de Reus informa que ha entrat en vigor la modificació del reglament que ha reduït l'edat mínima per circular amb el sistema de bicicleta compartida, el servei de la Ganxeta, a partir dels 14 anys. Cal recordar que és recomanable l’ús del casc quan se circula amb bicicleta per la ciutat i que per a menors de 16 anys és obligatori.

L'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis ja està validant els usuaris pendents d'entre 14 i 16 anys, a partir de les dades identificatives que cal introduir en el moment de registrar-se a l’aplicació.

Daniel Marcos, president de Reus Mobilitat i Serveis, afirma que “s’acosta la Ganxeta als adolescents i joves, com a col·lectius clau per l'aposta present i futura de ciutat en termes de mobilitat sostenible, ciutat verda i per a la lluita contra el canvi climàtic".

També, amb l’objectiu de consolidar l’hàbit dels usuaris que utilitzen la Ganxeta per desplaçar-se per la ciutat, i tenint en compte que els ciutadans entre 14 i 16 anys no havien pogut fer-ne ús, s'ha prorrogat la promoció de gratuïtat fins al dimarts 9 d’abril. Així, amb el codi ESTRENA, l'usuari podrà fer tants viatges de 30 minuts com vulgui sense cap cost, i de manera diària.