Tarragona estrena dues rutes pels espais més emblemàtics de la Setmana Santa

La proposta és gratuïta amb reserva prèvia i s'oferirà del 23 al 29 de març

Les dues visites tenen com a punt final del recorregut l'església de Sant Agustí.
Les dues visites tenen com a punt final del recorregut l'església de Sant Agustí. | TarragonaDigital
18 de març del 2024
Actualitzat a les 15:22h
Tarragona Turisme ofereix per primer cop dues rutes pels espais de la Setmana Santa, segons ha anunciat aquest dilluns 18 de març la presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT), Montse Adan. En aquest sentit, ha dit que "amb aquesta nova proposta posem en valor una de les Setmanes Santes més importants de Catalunya".

La ruta dels espais de la Setmana Santa ofereix, del 23 al 29 de març, dues modalitats de visita guiada, partint en els dos casos de l'Oficina de Turisme del carrer Major. Ambdues visites són gratuïtes amb reserva prèviaa través del següent enllaç. Així mateix, també es poden consultar totes les sessions i idiomes disponibles.
 

Les dues rutes que s'oferten

La primera és una combinació de Museu Bíblic –on es farà una explicació genèrica del Museu i una visita a la sala de la Setmana Santa amb projecció d'un audiovisual, reproduccions dels passos i cartells de les edicions passades—; la plaça del Rei, on s'explicarà la processó de Divendres Sant, les dues esglésies i la congregació de la Sang; i l'església de Sant Agustí, amb una visita arquitectònica i d'alguns dels passos que s'hi troben a l'interior.
 
La segona opció és una combinació que comença recorrent el carrer de les Coques, l'arc de Sant Llorenç i la plaça de la Pagesia; continua a l'església de Sant Llorenç (Gremi de Pagesos) on s'explica la mateixa església i els dos passos de l'arquitecte Josep Maria Jujol que alberga; la plaça del Rei, amb les mateixes activitats que en la primera opció; i finalment l'església de Sant Agustí, on es farà l'explicació tant del recinte com dels passos.
 

Les rutes s'oferiran en quatre idiomes

Montse Adan ha assenyalat que "la Setmana Santa tarragonina i els espais per on transcorre tenen un valor cultural, artístic, patrimonial i comunitari inqüestionable i hem volgut que les persones que ens visiten tinguin l'oportunitat de conèixer tots aquests valors de primera mà i des d'una perspectiva rigorosa i amena a parts iguals".

"De la mà d'Argos Serveis Culturals, el Museu Bíblic Tarraconense i l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa oferim un producte que ens fa sentir molt orgullosos", ha afegit Adan per valorar la proposta. Les rutes tenen una durada de 90 minuts, en quatre idiomes i amb un recorregut per alguns dels espais més emblemàtics de la Setmana Santa.
 
La presidenta del Patronat Municipal de Turisme també ha volgut destacar que el germen de la ruta són els vídeos, tours virtuals i codis QR que es troben a Espais de Setmana Santa de Tarragona i als mateixos espais.

"Des de Tarragona Turisme volem reconèixer aquesta tasca i donar-li més notorietat, dotant-la de guies locals oficials que de manera presencial donaran a conèixer la joia que és la Setmana Santa de Tarragona", ha dit.