Els aturen en un control a l'AP-7 a Tarragona i acaben detinguts

La Guàrdia Civil va detenir un home i una dona que viatjaven en el vehicle interceptat

Els agents de la Guàrdia Civil van interceptar el cotxe en un control a l'AP-7.
Els agents de la Guàrdia Civil van interceptar el cotxe en un control a l'AP-7. | Guàrdia Civil
18 de març del 2024
Actualitzat a les 16:08h
Agents de la Guàrdia Civil de Tarragona han detingut un home i una dona com suposats autors d'un delicte contra la salut pública. Els fets van tenir lloc el passat 11 de març mentre els guàrdies civils realitzaven un servei de control de vehicles en una àrea de servei de l'AP-7, al terme municipal de Tarragona.

En aquest sentit, van aturar un turisme amb matrícula estrangera per identificar els seus ocupants. Davant l'actitud nerviosa que presentaven tots dos, van requerir-los una identificació i que mostressin que transportaven al maleter del vehicle. Allà, els agents van trobar diverses bosses de plàstic de grans dimensions.

Una vegada obertes, es va comprovar que les bosses contenien al seu torn, altres bosses de plàstic transparent amb una quantitat indeterminada del que semblaven cabdells de marihuana, per la qual cosa van procedir a la seva confiscació i a la detenció dels dos ocupants que viatjaven en el vehicle, un home i una dona d'origen estranger.
 

Un valor econòmic de 26.000 euros

Després de ser comptabilitzades, es va poder verificar que els detinguts transportaven un total de 14 quilos de cabdells de marihuana en quatre bosses. Per la seva forma d'embalatge, els agents consideren que estarien dedicats al tràfic de substàncies estupefaents i que eren transportats per a la seva venda.

Tot el material confiscat, així com els detinguts van ser traslladats fins a dependències de la Guàrdia Civil de Salou, on es van instruir diligències per al Jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona, que es va fer càrrec de les actuacions.

Realitzat peritatge de les plantes intervingudes per a la seva valoració econòmica, va resultar que aquestes haguessin obtingut un valor econòmic d'uns 26.000 euros, que s'haurien vist fortament incrementats si la destinació final hagués estat algun país europeu del nord d'Europa.