Tornen les visites guiades a la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders

L'Associació per a la preservació de la Colònia Ferroviària ha programat tres cites aquesta primavera

Imatge d'arxiu de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders.
Imatge d'arxiu de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders. | Cedida
19 de març del 2024
Actualitzat a les 17:01h
L'Associació per a la preservació de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders reprèn l'activitat de les visites guiades a la mateixa Colònia Ferroviària el pròxim 30 de març. En aquest sentit, es tracta d'un primer cicle de visites per enguany que presenta diferents novetats, amb un recorregut als voltants de la colònia.

Durant la primavera s'han programat tres visites, cadascuna de les quals tindrà un caire diferent, tot i mantenir com a eix principal la història, l'arquitectura i la vida social de la Colònia Ferroviària.

Les visites estan programades pels dies 30 de març, 4 de maig i 22 de juny. Les reserves per les mateixes es poden fer al correu de l'entitat organitzadora ([email protected]) i a l'Oficina de Turisme del Vendrell.
 

Les tres visites programades

La primera visita tindrà lloc el 30 de març, a les 17.30 hores, i serà de caire més social. En aquest sentit, es tractarà com han viscut les famílies ferroviàries al llarg d'aquests anys, com s'organitzaven, quines festes tenien, com superaven les mancances que tenien pel fet de viure aïllats, quin va ser l'impacte de la guerra civil i com va evolucionar la vida al llarg de la història.

El 4 de maig, a les 11.30 hores, està programada la segona visita, amb un caire més familiar. Hi haurà un taller dirigit a infants i pares en el que podran descobrir els antics oficis ferroviaris, els serveis de la colònia, l'escola d'abans —coneguda com 'El colegio de la estación'— i la seva evolució fins a canviar de nom i d'ubicació i integrar-se a la xarxa pública de la Generalitat.

Finalment, la tercera visita es farà el 22 de juny, a les 18.30 hores, i se centrarà en aspectes més històrics i arquitectònics. Serà un recorregut per les edificacions de la colònia, el patrimoni històric que representa, amb testimonis que permetran reviure la història del ferrocarril i el seu impacte a la comarca, la industrialització del Penedès, la transformació de Sant Salvador, o el desenvolupament de Coma-ruga.