Optimisme a Montblanc en la previsió turística per Setmana Santa

Diversos establiments turístics ja estan al 100% de reserves.

La muralla de Montblanc
La muralla de Montblanc | ACN
20 de març del 2024
Actualitzat a les 10:42h
Montblanc ha previst un increment notable de l’activitat turística per a la propera Setmana Santa. Com passa cada any, la situació meteorològica acabarà marcant les xifres finals. La previsió dels allotjaments de Montblanc i dels que formen part de Respira Montblanc és molt optimista. Diversos establiments ja estan al 100% de reserves, però cal tenir en compte que la gran majoria són petits. El més gran, el Càmping Montblanc Park obrirà el cap de setmana, després de l’aturada hivernal i arrenca amb molt bones perspectives.

La previsió de l’arribada de molts visitants ha fet que l’Oficina de Turisme hagi adaptat el seu servei. En aquest sentit, s’oferiran visites guiades cada dia des del dissabte 23 al diumenge 31 de març. Durant aquests dies s’espera que tinguin una bona acollida les visites autoguiades que complementen la visita guiada: Explora Montblanc al teu aire (per a fer amb infants d’entre 5 i 8 anys) i Descobreix la persona impostora de Montblanc (per als de 9 a 12 anys). A més, enguany s’hi suma l’escape room Montblanc, entre pergamins i riuades que la Cooperativa Reboll oferirà el divendres, el dissabte i el diumenge.

Els visitants tenen referències de la visita a la muralla, que obrirà de dilluns a diumenge, l’església de Santa Maria, el santuari de la Serra, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, i el Museu del Pessebre de Catalunya.

Atractius de la comarca

Pel que fa als atractius de la comarca, destaquen el monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges, el Museu Terra, les Coves de la Font Major i la Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí i el Museu del Vidre de Vimbodí.

Durant aquests dies també es potenciarà el ventall de propostes elaborat per l’equip de l’Oficina de Turisme de Montblanc que es pot trobar a Wikiloc. Hi ha un recull de recorreguts no massa complicats cap a espais d’interès com les ermites de Sant Joan, Sant Josep i Santa Anna, la cascada de la Vall, el pont de les Bruixes, la Font de la Ceba o el Molí de la Roca Xanxa, entre d’altres.

Tothom qui entri a l’Oficina de Turisme de Montblanc hi trobarà el diorama fet amb peces de Lego elaborat per Víctor Neira i que serveix per anunciar la propera celebració de Brickània, els dies 8 i 9 de juny. Aquests dies de Setmana Santa també s’aprofitarà per donar a conèixer els actes de la 37a Setmana Medieval de Sant Jordi que tindrà lloc del 19 al 28 d’abril.