Cacen el lladre de la «muleta» a Reus: robava clients a les terrasses de bars del centre

L'home seleccionava les seves víctimes en terrasses que tenien un gran nombre de clients

El lladre actuava en terrasses de les places Mercadal i Llibertat de Reus.
El lladre actuava en terrasses de les places Mercadal i Llibertat de Reus. | Mossos
20 de març del 2024
Actualitzat a les 10:54h
Els Mossos d'Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana (GDU) de la comissaria de Reus van detenir, el passat 11 de març, un individu de 37 anys com a presumpte autor de quatre delictes de robatoris.

Entre el desembre de l'any 2023 i el mes de març d'enguany, es van registrar quatrerobatoris a clients en comerços situats a la plaça de la Llibertat i la plaça Mercadal de Reus. En tots els casos, l'autor emprava el mateix modusoperandi conegut com "la muleta", que consistia a utilitzar una peça de roba per tapar el moment en què s'apropava a les bosses de les víctimes.

Seleccionava els establiments amb un gran nombre de clients per passar desapercebut i sempre portava una gorra per evitar ser identificat per les càmeres de seguretat. Inicialment, identificava les possibles víctimes i triava aquelles que tenien la jaqueta i la bossa de mà penjades a la cadira.

Després, s'asseia darrere d'elles i, amb la seva pròpia jaqueta, que també penjava a la cadira, ocultava tant la bossa de mà com el braç amb el qual extreia els objectes de valor de la víctima. Un cop els agents del GDU van recopilar tota la informació necessària, van dissenyar un dispositiu policial que va permetre detenir al lladre a la mateixa zona on es van produir els anteriors quatre furts.

El detingut va ser posat a disposiciójudicial l'endemà de la seva captura davant el jutjatd'instrucció en funcions de guàrdia de Reus.